Wegetariańskie kanapki

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: SMARUJEMY CHLEB SERKIEM ŚMIETANKOWYM

Każdą kromkę chleba smarujemy serkiem śmietankowym.

KROK 2: UKŁADAMY SKŁADNIKI NA KANAPKACH

Na dwóch kromkach chleba układamy plasterki ogórka kiszonego i przykrywamy je kiełkami. Skrapiamy oliwą.

Na każdej z nich układamy dwa plastry wegańskie, plastry pomidora i szpinak baby.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY PURÉE Z AWOKADO

Awokado przekrawamy wzdłuż na pół i pozbawiamy je pestki. Nacinamy miąższ w kratkę, oddzielamy od skórki za pomocą łyżki i przekładamy go do miseczki. Całość rozgniatamy widelcem do momentu uzyskania jednolitego purée.

Purée z awokado rozsmarowujemy na pozostałych kromkach chleba i przykrywamy nimi przygotowane wcześniej kanapki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!