Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SMARUJEMY CHLEB SERKIEM ŚMIETANKOWYM
Każdą kromkę chleba smarujemy serkiem śmietankowym.
KROK 2: UKŁADAMY SKŁADNIKI NA KANAPKACH
Na dwóch kromkach chleba układamy plasterki ogórka kiszonego i przykrywamy je kiełkami. Skrapiamy oliwą.
Na każdej z nich układamy dwa plastry wegańskie, plastry pomidora i szpinak baby.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY PURÉE Z AWOKADO
Awokado przekrawamy wzdłuż na pół i pozbawiamy je pestki. Nacinamy miąższ w kratkę, oddzielamy od skórki za pomocą łyżki i przekładamy go do miseczki. Całość rozgniatamy widelcem do momentu uzyskania jednolitego purée.
Purée z awokado rozsmarowujemy na pozostałych kromkach chleba i przykrywamy nimi przygotowane wcześniej kanapki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Makówki śląskie
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Uszka z grzybami
- Ciasto na pierogi
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ryba po japońsku
- Łazanki
- Domek z piernika
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ryba z piekarnika
- Zupa grzybowa z makaronem
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)