Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SMARUJEMY CHLEB SERKIEM ŚMIETANKOWYM
Każdą kromkę chleba smarujemy serkiem śmietankowym.
KROK 2: UKŁADAMY SKŁADNIKI NA KANAPKACH
Na dwóch kromkach chleba układamy plasterki ogórka kiszonego i przykrywamy je kiełkami. Skrapiamy oliwą.
Na każdej z nich układamy dwa plastry wegańskie, plastry pomidora i szpinak baby.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY PURÉE Z AWOKADO
Awokado przekrawamy wzdłuż na pół i pozbawiamy je pestki. Nacinamy miąższ w kratkę, oddzielamy od skórki za pomocą łyżki i przekładamy go do miseczki. Całość rozgniatamy widelcem do momentu uzyskania jednolitego purée.
Purée z awokado rozsmarowujemy na pozostałych kromkach chleba i przykrywamy nimi przygotowane wcześniej kanapki.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka zielenina z grilla
Grillowane warzywa w duecie z puszystym pieczywem, a do tego świeże oregano i oliwa z oliwek. To kanapka na każdą okazję!
Kanapka z suszonymi owocami
Pomysł na oryginalne śniadanie? Chrupiące świeże bułeczki z delikatnym kremowym twarożkiem, miodem i suszonymi owocami.
Grillowane tofu na bagietce z ziarnami
Tofu na bagietce to wyśmienite połączenie i smaczna przekąska. Spróbuj koniecznie!
Tosty francuskie z bananami
Słodkie śniadanie, które zachwyci najmłodszych – tosty francuskie z bananami i sosem limonkowym. Koniecznie wypróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Świąteczne pierniczki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wigilijny makowiec
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka gyros
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Ryba po japońsku
- Kompot z suszu z cytryną
- Ciasto na pierogi
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wegańska ryba po grecku
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)