
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- kwadratową formę do pieczenia z wyjmowanym dnem o wymiarach 23 x 23 cm
- blender
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Łączymy składniki ciasta
Składniki na ciasto zagniatamy na gładką masę. Rozwałkowujemy na odrobinie mąki na kwadrat większy niż forma. Natłuszczoną taśmę wykładamy ciastem, formując krawędź. Schładzamy w lodówce.
Krok 2: Przygotowujemy farsz
Pomidory oczyszczamy, myjemy i osączamy. Parmezan ścieramy drobno na tarce i mieszamy z tartą mozzarellą. Suszone pomidory osączamy i blendujemy ze śmietaną. Dokładnie mieszamy z jajkami i mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Pieczemy ciasto
Ciasto posypujemy połową mieszanki startych serów. Wylewamy farsz i układamy pomidorki koktajlowe. Posypujemy pozostałym serem. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez ok. 45 minut. Jesli farsz się nie zetnie w tym czasie wydłużamy czas pieczenia.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Bulgogi – wołowina po koreańsku
- Musaka grecka
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Gnocchi alla sorrentina – zapiekane gnocchi z pomidorami
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Risotto z cukinią
- Spaghetti bolognese
- Pulpety w sosie własnym
- Zapiekanka ziemniaczana
- Chlebek bananowy
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Kartacze z mięsem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (6)
2152 dni temu
Ja robię już drugi raz i jak dotąd wyszło super ciasto. Pasata - owszem - jest lejąca, ale taka dokładnie ma być ;)
odpowiedz
2225 dni temu
Przepis beznadziejny. Zmarnowałam tylko fajne produkty. Ciasto wychodzi twarde jak kamień, nie da się rozwałkować. Pasta nie jest pastą, tylko sokiem jakimś. Wszystko jest nie tak, kpina jakaś. Myślałam, że na stronie Lidla są rzetelne i dobre przepisy, a tu porażka. Nie polecam.
odpowiedz
2224 dni temu
Martyno, farsz powinien być lejący - tak jak w każdym wypełnieniu tarty. Pieczenie sprawi, że masa się zetnie.
2751 dni temu
W przepisie musi byc błąd w proporcjach. Do ciasta musialem dodac jedo jajko wiecej, zeby w ogole dalo sie rozwalkowac. Proporcje farszu tez sa kiepskie. Nie wyszla pasta pomidorowa tylko sok! Po upieczeniu i probie rozkrojenia, wszystko wyplywa na boki.
odpowiedz
2926 dni temu
Niestety, przepis fatalny. Jest jakiś błąd w składnikach ciasta, bo ani to kruche, ani nie wiadomo co. Wyszedl okropny zakalec. Zjedliśmy masę, a ciasto do kosza.
odpowiedz
2922 dni temu
Faktycznie cos nie tak twarde meeega twarde z kolei u