Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- pudełko śniadaniowe
- tortownicę o średnicy 20 cm
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Ciecierzycę blendujemy w misce z miękkim masłem. Jajka dodajemy partiami i blendujemy masę. Dodajemy proszek do pieczenia, ser grana padano, ser ricotta i ponownie blendujemy, stopniowo dodając płatki kukurydziane.
Do gotowej, jednolitej masy dodajemy sól, skórkę startą z limonki i szynkę pokrojoną w drobną kostkę. Mieszamy.
KROK 2: PIECZEMY ZAPIEKANKĘ
Masę zapiekanki przekładamy do tortownicy wysmarowanej oliwą i oprószonej mąką. Delikatnie uklepujemy, zachowując niejednorodną powierzchnię ciasta i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180°C.
Gotową zapiekankę studzimy, kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w pojemniku.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Warzywa kroimy w słupki i umieszczamy w pojemniku.
Zobacz podobne
przepisy
Chlebowa zapiekanka z mięsa mielonego
Przepyszne mięso z warzywami i pachnącymi serowymi bułeczkami. Świetna propozycja na przyjęcie lub rodzinny obiad!
Zapiekanka warzywna
Zapiekanka z marchewką, kalafiorem i brokułem doskonale sprawdzi się zarówno jako zimna przekąska, jak i danie główne!
Zapiekanka z batatów
Szukasz pomysłu na smaczny obiad? Zapiekanka z batatów z dodatkiem dipu z orzechów nerkowca to propozycja, którą musisz wypróbować!
Zapiekanki w stylu meksykańskim
Zapiekanki według przepisu Karola to prawdziwa podróż dookoła świata! Te pyszne, zapiekane z serem cheddar kromki chleba podane ze świeżym guacamole i pomidorkami zachwycą na każdej imprezie lub będą wyjątkowym śniadaniem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chrupiące ciasteczka czekoladowe
- Tiramisu
- Warkocz z szynką schwarzwaldzką i kwaśną śmietaną
- Lemoniada z rabarbaru i truskawek
- Amelki. Placuszki serowe z borówkami
- Ciasto marchewkowe z czekoladą
- Stateczki z cukinii z nadzieniem z kurczaka i ryżu
- Tarta z pomarańczami i kumkwatami
- Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i szynką
- Zapiekanka ziemniaczana
- Ciasto banoffee
- Schab ze szpinakiem i serem gorgonzola
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- Pulpeciki na parze – obiad dla malucha
- Pasta z awokado i wędzonego łososia
- Kremowa jajecznica z pomidorami
- Tłuczeńce - staropolskie ciastka wigilijne
- Chleb drwalski z serkiem chrzanowym i krewetkami
- Panini z mortadelą i mascarpone
- Pieczona owsianka à la brownie
- Świąteczne trifle figowo-czekoladowe
- Bezglutenowy keks świąteczny
- Mleko gdańskie
- Wegańskie uszka nadziewane soczewicą
- Wegańska kiełbasa z grilla
- Faworki drożdżowe
- Zupa nic z kluskami leniwymi
- Makaron z truskawkami
- Placuszki z botwinki z dipem chrzanowym
- Sałatka z kwiatem bananowca
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
225 dni temu
Na świeżo - przepyszna. Ale nie jestem przekonana, że nadaje się do zabrania np. do pracy, bo po odgrzaniu jest bardzo sucha i traci smak.
odpowiedz