Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Miksujemy warzywa
Ogórka obieramy, kroimy wzdłuż na pół, środek usuwamy, a resztę kroimy w dużą kostkę. Awokado kroimy na pół, pozbawiamy pestki, miąższ obieramy. Dokładnie miksujemy z ogórkiem, 3 łyżeczkami soku wyciśniętego z limonki i oberwanymi listkami z 3 łodyg bazylii.
Krok 2: Dodajemy maślankę
Dodajemy maślankę i miksujemy na pianę. Doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie większą ilością soku z limonki. Przelewamy do szklanek i podajemy udekorowane pozostałą bazylią.
Zobacz podobne
przepisy
Zielone smoothie z dzikimi ziołami
Łatwy sposób na zielone orzeźwienie! Koniecznie wypróbuj przepis na smoothie z dzikimi ziołami!
Szpinakowe smoothie z morelami
Zielone smoothie świetnie nadaje się na śniadanie. Spróbuj szpinakowego z morelami i winogronami!
Zielony sok z jabłek, kiwi i jarmużu
Zielony sok doskonały na początek dnia! Sięgnij po pyszny przepis!
Ananasowe smoothie z awokado
Moda na zielone smoothie trwa. Wypróbuj połączenie świeżego szpinaku, awokado i mięty ze słodkim ananasem i pomarańczą.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Sałatka gyros
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledzie po kaszubsku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierniki
- Domek z piernika
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto na pierogi
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)