Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Miksujemy warzywa
Ogórka obieramy, kroimy wzdłuż na pół, środek usuwamy, a resztę kroimy w dużą kostkę. Awokado kroimy na pół, pozbawiamy pestki, miąższ obieramy. Dokładnie miksujemy z ogórkiem, 3 łyżeczkami soku wyciśniętego z limonki i oberwanymi listkami z 3 łodyg bazylii.
Krok 2: Dodajemy maślankę
Dodajemy maślankę i miksujemy na pianę. Doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie większą ilością soku z limonki. Przelewamy do szklanek i podajemy udekorowane pozostałą bazylią.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Klasyczna sałatka grecka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Golonka pieczona po bawarsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Nuggetsy z kurczaka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ryba z piekarnika
- Uszka z grzybami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pieczona ryba po grecku
- Domek z piernika
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kutia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)