Szpinakowe smoothie z morelami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • mikser lub blender

Krok 1: Przygotowujemy składniki

Morele kroimy na pół i wyjmujemy pestki. Szpinak oczyszczamy i osączamy. Winogrona obrywamy z łodyg. Banana obieramy.

Krok 2: Miksujemy składniki

Składniki dokładnie miksujemy z wodą mineralną. Dodajemy do smaku trochę cukru lub miodu według uznania. Przelewamy do szklanek.

Wskazówki:

Jeśli smoothie chcemy zastąpić śniadanie, to przygotowana ilość wystarczy na 2 porcje.

Użyjmy miksera z końcówką do purée lub blendera o dużej mocy, aby w zielonych smoothie dokładnie rozdrobnić liście i uzyskać kremową konsystencję.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!