
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- papier do pieczenia
- tarkę
- piekarnik rozgrzany do temp. 180°C
Przygotowanie:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY GYROS Z BOCZNIAKÓW
Boczniaki rozszarpujemy wzdłuż blaszek na drobne paseczki. Następnie skrapiamy je oliwą, posypujemy przyprawą do gyrosa i solą. Składniki mieszamy i układamy na połowie blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY ZIEMNIAKI DO PIECZENIA
Ziemniaki kroimy na cienkie plastry. Drugą połowę papieru do pieczenia skrapiamy oliwą, rozsmarowujemy i układamy ziemniaki w kształt przypominający rybie łuski, zakładając jeden plaster na drugi. Tak ułożone ziemniaki skrapiamy oliwą i oprószamy bułką tartą oraz startymi serami.
KROK 3: PIECZEMY ZIEMNIAKI I BOCZNIAKI
Blaszkę umieszczamy w piekarniku i pieczemy przez około 15-20 min w temp. 180°C. Boczniaki co jakiś czas mieszamy.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SOS
W miseczce umieszczamy skyr. Koperek siekamy i dodajemy do miseczki. Następnie doprawiamy granulowanym czosnkiem, odrobiną soli i wodą z kiszonych ogórków.
WSKAZÓWKA: Wodę z kiszonych ogórków można zastąpić sokiem z cytryny.
KROK 5: PODAJEMY WRAPA
Połowę upieczonych ziemniaków smarujemy sosem. Następnie na sosie układamy pomidory, liście sałaty i gyros z boczniaków. Całość przykrywamy pozostałą częścią wrapa.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapkowe wrapy z warzywami
Łącz smaki i zawijaj je w pyszne, domowe tortille! Taka alternatywa dla kanapek wygoni z kuchni nudę i pozwoli Ci wprowadzić do diety więcej warzyw. Smacznego!

Kolorowe wrapy z falafelami
Łatwy, smaczny i przyjemny! Właśnie taki jest przepis Kingi na delikatne i pożywne wrapy z falafelami! Bądźcie gotowi na kulinarne cuda po połączeniu buraczanej tortilli z falafelem, warzywami i hummusem!

Fioletowe wegańskie wrapy
Dodaj koloru swoim posiłkom! Spróbuj pełnych świeżych warzyw i aromatycznej pasty z fasoli fioletowych wrapów i skończ z nudą na talerzu.

Tantuni wrap
Przepyszny i łatwy w wykonaniu przepis na wyrazisty wrap z mięsem mielonym i aromatycznymi dodatkami. Nie czekaj, po prostu: łap ten wrap!

Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)