Kolorowe wrapy z falafelami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

KROK 1: Przygotowujemy falafele

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy na niej falafele przez ok. 5-8 minut lub aż się zarumienią.

KROK 2: Przygotowujemy wrapy

Na każdej tortilli rozsmarowujemy po łyżce hummusu z guacamole. Potem umieszczamy na nich po jednej garści mixu sałat. Następnie ogórki i paprykę kroimy w słupki, a czerwoną cebulę w talarki i również dokładamy je do naszych tortilli. Na koniec na każdy placek wykładamy po ¼ awokado pokrojonego w plastry. Całość skrapiamy pozostałą łyżką oliwy i oprószamy delikatnie solą i pieprzem (wedle uznania). Na tak przygotowane tortille wykładamy wcześniej podsmażone falafele.

KROK 3: Przygotowujemy sos

Na koniec bierzemy miskę i mieszamy w niej pozostały hummus z jogurtem. Tak przygotowanym sosem skrapiamy kotleciki. Całość oprószamy czarnuszką i zwijamy, tworząc wrapy.

KROK 4: Podajemy wrapy

Gotowe wrapy podpiekamy przez chwilę na suchej patelni. Tak przygotowane wrapy od razu podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Robuś Robuś
    135 dni temu
    Dobrze, że gotowe wrapy bo te z ubieło-tygodniowego przepisu nijak mi się nie chciały dopiec w całości i w końcu kupiłem gotowe, a szkoda, pierwszy raz mi coś nie wyszło.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!