
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: Przygotowujemy falafele
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy na niej falafele przez ok. 5-8 minut lub aż się zarumienią.
KROK 2: Przygotowujemy wrapy
Na każdej tortilli rozsmarowujemy po łyżce hummusu z guacamole. Potem umieszczamy na nich po jednej garści mixu sałat. Następnie ogórki i paprykę kroimy w słupki, a czerwoną cebulę w talarki i również dokładamy je do naszych tortilli. Na koniec na każdy placek wykładamy po ¼ awokado pokrojonego w plastry. Całość skrapiamy pozostałą łyżką oliwy i oprószamy delikatnie solą i pieprzem (wedle uznania). Na tak przygotowane tortille wykładamy wcześniej podsmażone falafele.
KROK 3: Przygotowujemy sos
Na koniec bierzemy miskę i mieszamy w niej pozostały hummus z jogurtem. Tak przygotowanym sosem skrapiamy kotleciki. Całość oprószamy czarnuszką i zwijamy, tworząc wrapy.
KROK 4: Podajemy wrapy
Gotowe wrapy podpiekamy przez chwilę na suchej patelni. Tak przygotowane wrapy od razu podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Sernik pistacjowy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka gyros
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Piernik świąteczny
- Łazanki
- Kutia
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Świąteczne pierniczki
- Nuggetsy z kurczaka
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto na pierogi
- Ciasto marchewkowe
- Klasyczna sałatka grecka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
504 dni temu
Dobrze, że gotowe wrapy bo te z ubieło-tygodniowego przepisu nijak mi się nie chciały dopiec w całości i w końcu kupiłem gotowe, a szkoda, pierwszy raz mi coś nie wyszło.
Odpowiedz