Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: Przygotowujemy falafele
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy na niej falafele przez ok. 5-8 minut lub aż się zarumienią.
KROK 2: Przygotowujemy wrapy
Na każdej tortilli rozsmarowujemy po łyżce hummusu z guacamole. Potem umieszczamy na nich po jednej garści mixu sałat. Następnie ogórki i paprykę kroimy w słupki, a czerwoną cebulę w talarki i również dokładamy je do naszych tortilli. Na koniec na każdy placek wykładamy po ¼ awokado pokrojonego w plastry. Całość skrapiamy pozostałą łyżką oliwy i oprószamy delikatnie solą i pieprzem (wedle uznania). Na tak przygotowane tortille wykładamy wcześniej podsmażone falafele.
KROK 3: Przygotowujemy sos
Na koniec bierzemy miskę i mieszamy w niej pozostały hummus z jogurtem. Tak przygotowanym sosem skrapiamy kotleciki. Całość oprószamy czarnuszką i zwijamy, tworząc wrapy.
KROK 4: Podajemy wrapy
Gotowe wrapy podpiekamy przez chwilę na suchej patelni. Tak przygotowane wrapy od razu podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Warzywa z hummusem i salsą pomidorową
Pieczone warzywa sezonowe, do tego aromatyczny, domowy humus i salsa pomidorowa. Talerz pełen warzyw o doskonałym smaku.
Wegetariańskie kofty z soczewicy
Kto powiedział, że pyszne danie z grilla to musi być mięso? Na pewno nie Kinga! Koniecznie wypróbuj jej najnowszy przepis na wegańskie kofty podawane na chlebkach naan.
Zielony falafel burger
Piękne i pyszne burgery z falafelami z dodatkiem świeżych ziół to idealny przepis na domowy wegański fast food. Koniecznie sprawdź, jak wspaniale smakują!
Hummus z dodatkami
Humus ze świeżymi warzywami i chrupkim pieczywem, czyli idealna przekąska na lato i nie tylko! Sprawdź, jak szybko można przygotować domowe drugie śniadanie, które świetnie nadaje się na piknik, do pracy czy szkoły.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Kutia
- Śledzie po kaszubsku
- Piernik staropolski
- Ciasto na pierogi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wigilijny makowiec
- Wegańska ryba po grecku
- Pierniki
- Przekąski sylwestrowe
- Pieczona ryba po grecku
- Świąteczne pierniczki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
198 dni temu
Dobrze, że gotowe wrapy bo te z ubieło-tygodniowego przepisu nijak mi się nie chciały dopiec w całości i w końcu kupiłem gotowe, a szkoda, pierwszy raz mi coś nie wyszło.
odpowiedz