Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender kielichowy
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY HUMUS
Ciecierzycę wkładamy do kielicha blendera, dodajemy aquafabę (zalewę ze słoika) i dokładnie blendujemy na dość gładką pastę. Kiedy większość ciecierzycy będzie rozdrobniona, dodajemy sok z cytryny, czosnek, tahini, sól, pieprz, oliwę i kumin.
WSKAZÓWKA! Jeśli konsystencja humusu będzie tego wymagać, do pasty można dodać więcej aquafaby lub bardzo zimnej wody.
KROK 2: PODAJEMY HUMUS
Gotowy humus przekładamy do miseczki lub pudełka i oprószamy czarnuszką. Podajemy go z chrupkim pieczywem, obranymi lub dokładnie umytymi młodymi marchewkami, ogórkiem pokrojonym w słupki i papryką.
Zobacz podobne
przepisy
Humus z tahiną i płatkami chili
To zdecydowanie najlepszy humus, jaki jadłeś. Raz zaproszony na stół będzie królował na nim już zawsze!
Humus bowl i koktajl owocowo-warzywny
Przygotuj domowy humus i skomponuj pożywny, wegański humus bowl według przepisu Karola! Ze szklanką koktajlu owocowo-warzywnego będzie smakował każdemu.
Hummus z bobu
Zielony, aksamitny i aromatyczny? To musi być hummus wg przepisu Kingi! Przygotuj go na śniadanie lub podaj na imprezie w formie smacznej przekąski!
Hummus i tagine z kurczakiem i morelami
Orientalna kuchnia zagości w Twoim domu – przepisy na prawdziwy humus i tagin czekają na Ciebie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Konfitura dyniowo-gruszkowa
- Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
- Jajka po rosyjsku
- Wrapy z szynką i mango
- Bagietka z pieczoną piersią kurczaka
- Energetyczne batony
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem
- Burger z pasztetem i surówką coleslaw
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem
- Wegetariańskie kanapki
- Puszyste bułeczki z sałatką
- Muffinki ze śliwkami
- Bezglutenowy chleb z soczewicy
- Precel z szynką
- Marynata grillowa do mięsa drobiowego
- Placuszki bez laktozy z szynką
- Ciastka z grzybami
- Domowy egg drop sandwich
- Zielony omlet z białek i puszysty twarożek
- Lodowe babeczki
- Grillowany śledź z kaszą orkiszową i surówką z fenkułu
- KLASYCZNA KRUSZONKA I ZAPIEKANE BRZOSKWINIE
- Bułeczki bolońskie
- Ognisty kebab z marynowaną papryką i pitą
- Sos słodko-kwaśny
- Klopsiki z kurczaka z czerwoną kapustą
- Ogórki w stylu kozackim
- Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)