Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZESMAŻAMY WARZYWA I MIĘSO Z KONCENTRATEM
W garnku na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy mięso mielone i smażymy, aż się zarumieni. Dodajemy białą kapustę pokrojoną w kostkę, marchewkę startą na tarce o grubych oczkach i koncentrat pomidorowy. Całość przesmażamy ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając, aż smaki i składniki się połączą.
Krok 2: GOTUJEMY ZUPĘ
Zawartość garnka zalewamy bulionem. Dodajemy pomidory z puszki i piramidkę smaku. Zupę gotujemy ok. 15 minut. Dodajemy ryż i gotujemy kolejne 10 minut. Wyławiamy piramidkę smaku, a zupę doprawiamy opcjonalnie solą i pieprzem.
Krok 3: PODAJEMY ZUPĘ
Zupę przelewamy do talerzy lub miseczek. Z wierzchu posypujemy drobno posiekanym koperkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa jarzynowa ze smażonymi pierożkami panzerotti
Głęboki smak pomidorów podkreślony smakiem warzyw i przełamany delikatnością pierożków panzerotti. Tę zupę pokochają wszyscy, nie tylko fani południowych smaków!
Letnia zupa z fasolką i pulpetami z indyka
Prawdziwe smaki lata i dzieciństwa! Przygotuj letnią zupę z fasolką i pulpecikami wg przepisu Karola, by przywołać wspomnienia prostej i pysznej kuchni mamy oraz babci.
Kremowa zupa tortellini
Fantastyczna, kremowa i treściwa zupa z małymi pierożkami tortellini. Bogata w warzywa i pełna aromatu podbije serce każdego, kto jej spróbuje!
Kremowa zupa z pieczonymi grzybami
Ta zupa to gwarancja udanego obiadu! Kremowa, charakterna, wyrafinowana, bardzo aromatyczna, a jednocześnie niezwykle prosta w przygotowaniu! Koniecznie wypróbuj ten przepis.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Keftedes, czyli pulpeciki po grecku
- Serniczki z kaszy gryczanej z imbirem
- Wieprzowe szaszłyki z surówką indyjską
- Dyniowe tortellini z masłem ze szczypiorkiem i ementalerem
- Pappardelle ragout bianco według Karola Okrasy
- Pikantne frytki rybne z amura
- Kopytka gryczane z delikatnym bolognese
- Spaghetti aglio e olio z pieczoną papryką i rukolą
- Zupa pomidorowa z ciecierzycą i ananasem
- Zielona szakszuka
- Zupa jarzynowa z brukselką
- Chlebek mango
- Pamuła – zupa owocowa z okrasą
- Piyaz
- Burgery z jajkiem sadzonym
- Szparagi w boczku
- Parfait balsamiczny z duszonymi morelami z wanilią
- Odwrócone ciasto z ananasem
- Smażone okonie z chlebową sałatką
- Sernik na jogurcie sojowym
- Aromatyczne minitorciki pomarańczowe otulone marcepanem i lukrem
- Ciasto czekoladowa chmura
- Wegańska pizza z grilla z karczochami i szpinakiem
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Kresowe kluski z makiem
- Pizza capricciosa
- Gnocchi w sosie pomidorowym
- Stek z jelenia
- Szakszuka z kaszą pęczak
- Perliczka w czerwonym winie
Komentarze (0)