Zupa gołąbkowa

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • tarkę o grubych oczkach

Sposób przygotowania:

Krok 1: PRZESMAŻAMY WARZYWA I MIĘSO Z KONCENTRATEM

W garnku na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy mięso mielone i smażymy, aż się zarumieni. Dodajemy białą kapustę pokrojoną w kostkę, marchewkę startą na tarce o grubych oczkach i koncentrat pomidorowy. Całość przesmażamy ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając, aż smaki i składniki się połączą. 

Krok 2: GOTUJEMY ZUPĘ

Zawartość garnka zalewamy bulionem. Dodajemy pomidory z puszki i piramidkę smaku. Zupę gotujemy ok. 15 minut. Dodajemy ryż i gotujemy kolejne 10 minut. Wyławiamy piramidkę smaku, a zupę doprawiamy opcjonalnie solą i pieprzem.

Krok 3: PODAJEMY ZUPĘ

Zupę przelewamy do talerzy lub miseczek. Z wierzchu posypujemy drobno posiekanym koperkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!