
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Zagotowujemy owoce
Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy owoce, ksylitol i sok. Zagotowujemy.
KROK 2: Gotujemy makaron
Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu.
KROK 3: Zagęszczamy zupę
W szklance mieszamy mąkę ziemniaczaną z 2-3 łyżkami wody, następnie dodajemy do gotujących się owoców. Mieszamy, aż zupa zgęstnieje. Odstawiamy i studzimy.
KROK 4: Dekorujemy zupę owocową
Ostudzoną zupę mieszamy z jogurtem naturalnym. Podajemy z ugotowanym makaronem, świeżymi owocami i odrobiną mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z fetą i miętą
Idealny sposób na ochłodę w najgorętsze dni – pyszny chłodnik z truskawek i arbuza, przełamany słonym smakiem sera feta.

Zupa jagodowa z pianką z białek
Słodka zupa jagodowa z dodatkiem białkowej piany gotowanej we wrzątku. Skórka z limonki dodaje jej świeżego aromatu. Musisz spróbować!

Zupa z groszku z miętą i prażoną gruszką
To wyjątkowe połączenie aromatycznych przypraw z delikatnym groszkiem. Dodatkowo wzbogacone słodką, prażoną gruszką.

Zupa krem z rabarbaru i truskawek
Sezonowa i lekka zupa, która obudzi ciepłe wspomnienia obiadów mam i babć? Przygotuj krem z rabarbaru i truskawek – świetnie smakuje na ciepło i jako chłodnik.

Komentarze (2)
963 dni temu
Znowu mąka...a jakiś przepis bez mąki??
odpowiedz
962 dni temu
Jakiego konkretnie przepisu bez mąki szukasz?
zobacz wszystkie