Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MAKARON
Odważony makaron umieszczamy w koszyczku. W termorobocie kuchennym MC Smart wybieramy program: podgrzewanie wody i gotujemy 2 l wody. Ostrożnie wkładamy koszyczek z makaronem orzo i gotujemy, wykorzystując program: gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 minut / temperatura 100° C / obroty 1. Za pomocą kopystki wyjmujemy koszyczek z ugotowanym makaronem. Z misy termorobota MCS przelewamy wrzątek na wyjęty z koszyczkiem makaron, by pozbyć się resztek makaronu z misy. Następnie przelewamy makaron bieżącą, zimną wodą i przekładamy do miski.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POMIDORKI
Do misy termorobota MCS wkładamy pomidorki. Siekamy je, korzystając z programu: gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 6. Przekładamy do miski.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY ZUPĘ
Pokrojoną w ćwiartki cebulę oraz ząbki czosnku wrzucamy do misy urządzenia – siekamy, korzystając z programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sek. / obroty 7. Zgarniamy składniki ze ścianek misy. Wewamy oliwę i smażymy, korzystając z programu: przypiekanie / czas 3 minuty / temperatura 130°C – bez górnej miarki. Dodajemy koncentrat pomidorowy, pomidory w puszcze oraz suszone pomidory i całość podsmażamy, korzystając z programu: gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 minut / temperatura 100°C / obroty 1. Wlewamy wodę, dodajemy piramidkę smaku, zioła greckie, sól, pieprz i miód. Całość gotujemy, korzystając z programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 15 minut / temperatura 110°C / obroty 1. Z zupy usuwamy piramidkę, dodajemy masło i miksujemy – korzystając z programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 9.
KROK 4: DODAJEMY SKŁADNIKI I PODAJEMY ZUPĘ
Do zupy dodajemy posiekane pomidorki koktajlowe, makaron oraz bazylię. Całość mieszamy kopystką. Przykrywamy pokrywką i czekamy 5 minut, aby makaron i pomidorki podgrzały się do temperatury zupy. Zupę podajemy z pokruszoną fetą.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z suszonymi pomidorami i mascarpone
Wśród smaków we włoskim stylu pomidory wiodą prym! W tym przepisie zamknięto je w gęstej kremowej zupie z dodatkiem sera mascarpone.
Zupa z groszku z miętą i prażoną gruszką
To wyjątkowe połączenie aromatycznych przypraw z delikatnym groszkiem. Dodatkowo wzbogacone słodką, prażoną gruszką.
Zupa szczawiowa
Błyskawiczna w przygotowaniu zupa szczawiowa z gotowanym jajkiem. To pyszny i pożywny posiłek – idealny na lato.
Pikantna zupa z czerwonej soczewicy
Rozgrzewająca i sycąca zupa, którą postawisz na stole w mniej niż pół godziny? To na pewno będzie ta wegańska zupa z czerwonej soczewicy! Dzięki dodatkowi ajwaru nabiera niesamowitej głębi smaku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Sernik krakowski
- Wigilijny makowiec
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Uszka z grzybami
- Pierniki
- Ryba po japońsku
- Śledzie po kaszubsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wegańska ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)