Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy bulion wołowy
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na duże kawałki. Włoszczyznę oczyszczamy oraz obieramy i kroimy w dużą kostkę. Oba składniki podsmażamy na gorącym oleju ze wszystkich stron przez 5-7 minut. Wlewamy wodę, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy liść laurowy i doprowadzamy do wrzenia. Przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 2 godziny, w razie potrzeby dolewając trochę więcej wody.
Krok 2: Kroimy warzywa i mięso do zupy
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki osączamy i kroimy w paski. Kapustę oczyszczamy i kroimy w cienkie paski. Kiełbasę obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Włoszczyznę oczyszczamy oraz obieramy i kroimy w dużą kostkę.
Krok 3: Gotujemy zupę
Wywar odcedzamy, ugotowaną wołowinę kroimy w kostkę. Cebulę i ogórki podsmażamy na gorącym oleju przez 2 minuty. Dodajemy koncentrat pomidorowy i krótko podsmażamy. Dodajemy pokrojoną włoszczyznę i kapustę, gotujemy razem przez 2 minuty. Wlewamy przygotowany wywar wołowy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 20-25 minut. Do zupy dodajemy pokrojoną wołowinę wraz z kiełbasą parówkową pod koniec czasu gotowania, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Zupę rozlewamy do talerzy i dekorujemy kleksem śmietany. Posypujemy odrobiną posiekanego koperku. Cytrynę sparzamy, kroimy na kawałki i podajemy do zupy.
Zobacz podobne
przepisy
Barszcz biały z kiełbasą
Wyrazista, chrzanowa zupa z dodatkiem kiełbasy. Przepis, który czerpie pełnymi garściami z tradycji kuchni polskiej.
Grochówka rybna
Poznaj nietypowy przepis Karola Okrasy na pyszną grochówkę z obsmażanym łososiem.
Grochówka wojskowa
Klasyczna grochówka w wojskowym wydaniu! Musisz jej spróbować.
Żurek babci
Sprawdzony przepis babci na wyśmienity żurek! Koniecznie wypróbuj przepis!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowany łosoś z miodem, musztardą i imbirem
- Dorsz z chorizo i rozmarynem
- Zupa ziemniaczana z łososiem i krewetkami
- Barszcz na wędzonce zabielany
- Paella z karkówką
- Chowder z łososiem i kukurydzą
- Fasolka po bretońsku
- Zupa pieczarkowa
- Zupa instant
- Zupa z awokado z migdałami
- Tajine z wołowiną
- Zupa krem z topinamburu
- Soba stir fry z wołowiną
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Szaszłyki z kiełbasy śląskiej
- Curry z jagnięciny z fasolką
- 3 dania grillowane w folii: łosoś, szparagi i młode ziemniaki
- Kaszanka z jabłkami i tymiankiem z grilla
- Zupa solanka
- Zupa koperkowa z klopsikami drobiowymi
- Chleb słonecznikowy z bakaliami
- Zielone szparagi w chrupiącej panierce z szynki i parmezanu podawane z jajkami w koszulkach
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- Galaretka truskawkowa ze spienionym jogurtem
- Nadziewane daktyle z boczkiem
- Bakłażany zapiekane z parmezanem
- Polędwiczka wieprzowa z sosem czekoladowo-kawowym
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Ragoût z jajek z warzywami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1774 dni temu
Brakuje czegoś co dobrze zakwasi zupę - ogórków kiszonych i zalewy z tych ogórków
odpowiedz
2098 dni temu
Ogórki konserwowe??!!! to nie jest solianka. Kiszone nie koserwowe
odpowiedz
2134 dni temu
Solanka bez wody z kiszonych ogórków? No nie ośmieszajcie się! Nazwa solanka to właśnie słona "woda" z kiszenia ogórków.
odpowiedz