Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- praskę do czosnku
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- tarkę o drobnych oczkach
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: BLENDUJEMY ŁOSOSIA
Łososia pozbawiamy skóry przy pomocy noża i kroimy w kostkę. Blendujemy drobno i przekładamy do miski.
KROK 2: SMAŻYMY CEBULĘ I CZOSNEK
Cebulę pokrojoną w drobną kostkę podsmażamy na rozgrzanej patelni z dodatkiem łyżki oliwy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Smażymy do momentu zeszklenia cebuli.
KROK 3: DODAJEMY SKŁADNIKI DO MASY RYBNEJ
Musztardę, jajko, bułkę tartą, garść drobno posiekanego koperku i przyprawę do ryb dodajemy do masy rybnej. Całość mieszamy, a następnie dodajemy cebulę i czosnek z patelni i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
KROK 4: FORMUJEMY I PIECZEMY PULPECIKI
Masę formujemy w pulpeciki wielkości orzecha. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.
KROK 5: GOTUJEMY ZUPĘ
Cebulę posiekaną w drobną kostkę, marchew pokrojoną w cienkie plasterki i seler posiekany w talarki podsmażamy w dużym garnku z dodatkiem łyżki oliwy. Całość smażymy przez 3 minuty i dodajemy bulion warzywny. Gotujemy kolejne 10 minut.
KROK 6: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI DO ZUPY
Brokuł podzielony na różyczki i pozbawiony twardych końcówek i szpinak dodajemy do zupy.
Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny, makaron i sól. Zupę gotujemy do momentu, aż makaron i warzywa zmiękną.
KROK 7: PODAJEMY ZUPĘ
Zupę przelewamy do misek i dodajemy po łyżce śmietany i po 3 pulpety. Całość skrapiamy olejem z pestek dyni. Na wierzch ścieramy ser. Posypujemy posiekanym koperkiem i porwanymi listkami bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa rybna z karpia
Zupa z karpia i kapuśniak w jednym! Pyszne połączenie świątecznych smaków, które może zagościć na Twoim stole.
Zupa rybna
Lekka i warzywna, ale z charakterem! Popłyń pod prąd z zupą rybną Karola i wpisz ją na stałe w swój kulinarny harmonogram obiadowy.
Kremowa zupa z bobu z wędzonym łososiem
Bób w wersji kremu, to smakowita propozycja Kingi Paruzel. Wypróbuj już dziś!
Zupa miso z tofu i wędzonym pstrągiem
Kuchnia Japonii to Twoje smaki? Koniecznie spróbuj więc zupy miso z tofu i wędzonym pstrągiem – wg przepisu Karola przygotujesz ją prosto i szybko!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chrupiące ciasteczka czekoladowe
- Crumble z serkiem mascarpone i malinami
- Sushi
- Ciasteczka makowo-migdałowe
- Sałatka z ogórków z kurczakiem
- Przecier ze świeżych owoców
- Zupa koperkowa
- Pierś kurczaka z ziemniakami i marchewką z groszkiem
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka makaronowa z kurczakiem
- Ryż na mleku z rabarbarem
- Kolorowy chłopski garnek z cytrynową śmietaną
- Kuleczki z koziego sera
- Pierogi z mięsem
- Sałatka śniadaniowa z jajkiem w koszulce
- Szaszłyki z dipem z melona
- Mieszanka na ciasteczka czekoladowo-pomarańczowe
- Indyk z gruszkowym nadzieniem
- Faszerowana dynia piżmowa
- Omlet biszkoptowy z borówkami i serkiem
- Żurek orientalny z białą kiełbasą
- Saltimbocca z dorsza na polencie z cukinią
- Tarta z wiśniami
- Tiramisu z krówkami, malinami i solą morską
- Uda gęsie w sosie porzeczkowym
- Tort bezowy z likierem jajecznym
- Zupa jarzynowa ze smażonymi pierożkami panzerotti
- Kluski z kaszy manny ze skwarkami
- Sałatka z falafelami i kremem czosnkowym
- Halloweenowa panna cotta
Komentarze (3)
141 dni temu
Czy pulpeciki można zamrozić?
odpowiedz
141 dni temu
Jak najbardziej, możesz zamrozić pulpeciki. Pamiętaj tylko, by całkowicie wystudzić je po upieczeniu i na czas mrożenia umieścić w szczelnym woreczku lub pojemniku.
869 dni temu
Zapowiada się pysznie !
odpowiedz