Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Marynata
Ząbki czosnku drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Papryczki chilli (możemy z pestkami) i gałazki kolendry drobno siekamy (powinniśmy mieć ok. 2 łyżek posiekanej kolendry). Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy.
Wskazówka: możemy użyć soku z ananasa z puszki lub świeżego.
Łosoś
Łososia kroimy w dużą kostkę, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut.
Kostki łososia nabijamy na szpikulce do szaszłyków na przemian z cząstkami limonki.
Grillujemy 3 minuty z każdej strony.
Jak podawać
Podajemy z plastrami ananasa.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.
Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
Kawałki ryby marynowane w occie balsamicznym i przyprawach oraz świeża cukinia. Duet, który sprawdzi się na każdym grillu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Owocowe szaszłyki
- Grillowane polędwiczki wieprzowe w limonkach
- Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry
- Tostowana kanapka z masłem orzechowym i owocami
- Krewetki na cukinii
- Łosoś parzony na grillu z sałatką z ziemniaków i papryki
- Sorbet z zielonej herbaty i limonki
- Mandarynkowy pulled pork
- Szaszłyki z klopsików po tajsku
- Shake z gruszką i marcepanem
- Zimowa sałatka z kaszy gryczanej
- Żurek orientalny z białą kiełbasą
- Marynata grillowa do wieprzowiny
- Grillowany łosoś z kalafiorem
- Wegetariańskie kofty z soczewicy
- Roladki z wędzonego łososia z jabłkiem
- Cytrusowo-korzenna herbatka całodzienna
- Miodowe sezamki ze słonecznikiem
- Podlaskie całuski z jabłkami
- Tort piernikowy z kremem z owoców lasu
- Deser śliwkowo-czekoladowy
- Wegańska fasolka po bretońsku
- Kołacz z białym serem
- Sernik cytrynowo-limonkowy z bezą
- Kasza manna z karmelizowaną gruszką
- Naleśniki po austriacku z morelami i lodami waniliowymi
- Śledzie w śmietanie
- Łososiowe fajitas
- Pieczony kurczak chermoula z warzywami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
4151 dni temu
Dziś wypróbowałam przepis na szaszłyki, marynata bardzo dobra, a łosoś z Lidla naprawdę pyszny, polecam.
odpowiedz