Grillowane meksykańskie szaszłyki z łososia
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Marynata

Ząbki czosnku drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Papryczki chilli (możemy z pestkami) i gałazki kolendry drobno siekamy (powinniśmy mieć ok. 2 łyżek posiekanej kolendry). Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy.

Wskazówka: możemy użyć soku z ananasa z puszki lub świeżego.

Łosoś

Łososia kroimy w dużą kostkę, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut.

Kostki łososia nabijamy na szpikulce do szaszłyków na przemian z cząstkami limonki.

Grillujemy 3 minuty z każdej strony.

Jak podawać

Podajemy z plastrami ananasa.

 

 

Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Goga Goga
    4151 dni temu
    Dziś wypróbowałam przepis na szaszłyki, marynata bardzo dobra, a łosoś z Lidla naprawdę pyszny, polecam.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!