
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Uwaga!
Patyczki na szaszłyki należy przez co najmniej godzinę moczyć w zimnej wodzie.
Przygotowanie
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę (ok. 3 x 3 cm).
Ząbki czosnku i liście kolendry drobno siekamy. Składniki marynaty dokładnie mieszamy. Kawałki kurczaka zalewamy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 min.
Cebuli nie obieramy, cytrynę dokładnie myjemy, parzymy i kroimy w cząstki. Następnie nabijamy na namoczone wcześniej patyczki do grillowania na przemian: cząstki cytryny, kawałki kurczaka i cebulki.
Grillujemy 5 minut z każdej strony.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak po wietnamsku
- Deser z tapioką
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Corn dog
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Butter chicken
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
4120 dni temu
Dzięki za ciekawe przepisy i inspiracje http://www.rodzinawogrodzie.pl/grille-ogrodowe
odpowiedz
4334 dni temu
Nie ma to jak dietetyczny szaszłyk drobiowy,uwielbiam przepisy kuchni Lidla :)
odpowiedz