
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blachę o wymiarach 15 x 15 cm
- papier do pieczenia
- mikser lub blender
KROK 1: PODGRZEWAMY MASŁO ORZECHOWE I SYROP KLONOWY
Masło orzechowe i syrop klonowy podgrzewamy w małym garnku.
KROK 2: ŁĄCZYMY MASŁO I SYROP Z PŁATKAMI I KASZĄ
Do miski wsypujemy płatki owsiane i kaszę jaglaną. Dolewamy masę z masła orzechowego i syropu klonowego. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 3: CHŁODZIMY MASĘ
Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskamy zwilżonymi dłońmi. Odstawiamy do wystudzenia, następnie wkładamy do lodówki na 20 minut.
KROK 4: ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ
Czekoladę rozpuszczamy w garnku z olejem kokosowym. Polewamy schłodzone batony. Tak przygotowane batony możemy przechowywać w lodówce do dwóch tygodni.
Zobacz podobne
przepisy
Fitciasto mandarynkowe bez mąki
Ciasto od serca? Koniecznie spróbuj tego przepisu! Pokochasz je za prostotę i wyjątkowy, mandarynkowy smak.

Batony z orzechami pekan
Wypróbuj przepis na szybkie i łatwe, domowe batony z orzechami pekan i polewą czekoladową!

Batoniki z masła orzechowego
Wystarczy tylko dwadzieścia minut, by w prosty sposób wyczarować z masła orzechowego smakowity batonik.

Zobacz przepisy
na lato
- Pancakes z borówkami
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Chili con carne
- Spaghetti à la carbonara
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Krem z dyni
- Zapiekanka ziemniaczana
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Zalewajka
- Guacamole
- Chłodnik z botwiny
- Boczniaki po azjatycku
- Sernik na zimno w słoiku
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Ryż smażony z warzywami
- Zupa pho z wołowiną
- Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
871 dni temu
Bardzo proteinowe 😃
odpowiedz