
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blachę o wymiarach 15 x 15 cm
- papier do pieczenia
- mikser lub blender
KROK 1: PODGRZEWAMY MASŁO ORZECHOWE I SYROP KLONOWY
Masło orzechowe i syrop klonowy podgrzewamy w małym garnku.
KROK 2: ŁĄCZYMY MASŁO I SYROP Z PŁATKAMI I KASZĄ
Do miski wsypujemy płatki owsiane i kaszę jaglaną. Dolewamy masę z masła orzechowego i syropu klonowego. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 3: CHŁODZIMY MASĘ
Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskamy zwilżonymi dłońmi. Odstawiamy do wystudzenia, następnie wkładamy do lodówki na 20 minut.
KROK 4: ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ
Czekoladę rozpuszczamy w garnku z olejem kokosowym. Polewamy schłodzone batony. Tak przygotowane batony możemy przechowywać w lodówce do dwóch tygodni.
Komentarze (0)