Batony bez pieczenia idealne po treningu

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • blachę o wymiarach 15 x 15 cm
  • papier do pieczenia
  • mikser lub blender

KROK 1: PODGRZEWAMY MASŁO ORZECHOWE I SYROP KLONOWY

Masło orzechowe i syrop klonowy podgrzewamy w małym garnku.

KROK 2: ŁĄCZYMY MASŁO I SYROP Z PŁATKAMI I KASZĄ

Do miski wsypujemy płatki owsiane i kaszę jaglaną. Dolewamy masę z masła orzechowego i syropu klonowego. Całość dokładnie mieszamy.

KROK 3: CHŁODZIMY MASĘ

Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskamy zwilżonymi dłońmi. Odstawiamy do wystudzenia, następnie wkładamy do lodówki na 20 minut.

KROK 4: ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ

Czekoladę rozpuszczamy w garnku z olejem kokosowym. Polewamy schłodzone batony. Tak przygotowane batony możemy przechowywać w lodówce do dwóch tygodni. 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    671 dni temu
    Bardzo proteinowe 😃

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!