Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blachę o wymiarach 15 x 15 cm
- papier do pieczenia
- mikser lub blender
KROK 1: PODGRZEWAMY MASŁO ORZECHOWE I SYROP KLONOWY
Masło orzechowe i syrop klonowy podgrzewamy w małym garnku.
KROK 2: ŁĄCZYMY MASŁO I SYROP Z PŁATKAMI I KASZĄ
Do miski wsypujemy płatki owsiane i kaszę jaglaną. Dolewamy masę z masła orzechowego i syropu klonowego. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 3: CHŁODZIMY MASĘ
Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskamy zwilżonymi dłońmi. Odstawiamy do wystudzenia, następnie wkładamy do lodówki na 20 minut.
KROK 4: ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ
Czekoladę rozpuszczamy w garnku z olejem kokosowym. Polewamy schłodzone batony. Tak przygotowane batony możemy przechowywać w lodówce do dwóch tygodni.
Zobacz podobne
przepisy
Fitciasto mandarynkowe bez mąki
Ciasto od serca? Koniecznie spróbuj tego przepisu! Pokochasz je za prostotę i wyjątkowy, mandarynkowy smak.
Batony z orzechami pekan
Wypróbuj przepis na szybkie i łatwe, domowe batony z orzechami pekan i polewą czekoladową!
Batoniki z masła orzechowego
Wystarczy tylko dwadzieścia minut, by w prosty sposób wyczarować z masła orzechowego smakowity batonik.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Przysmak czekoladowy
- Burger z kurczakiem w curry na ostro
- Jajka po rosyjsku
- 2 sposoby na batony po treningu
- Tort Bellini
- Tarta czekoladowo-kawowa z jagodami
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- Ciasto z brzoskwiniami
- Faszerowane papryki na Halloween
- Lekkie ciasteczka z komosą ryżową
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Kuleczki energetyczne
- Żeberka z tempehu
- Chipsy z tortilli z sosem serowym
- Ciasteczka z suszonymi jagodami
- Ryż na mleku z jabłkiem
- PASTA Z PIECZONEGO DORSZA
- Piłkarskie ciasteczka cake pops z espresso
- Sałatka ze śledziem, selerem i jabłkiem
- Pizza na spodzie z brokułów z burakiem i kozim serem
- Ciasto krówkowe bez pieczenia
- Kołocz śląski
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Bruschetta z pomidorami
- Jadalny prezent: chlebek owsiany w słoiku
- Kanapki z grilla ze schabem i szparagami
- CIASTKA Á LA LASKI CUKROWE
- Gulasz z kaczych żołądków
- Sernik matcha na zimno
- Gryczanka i muffiny bananowe – lunchbox na słodko
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
648 dni temu
Bardzo proteinowe 😃
odpowiedz