Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blachę o wymiarach 15 x 15 cm
- papier do pieczenia
- mikser lub blender
KROK 1: PODGRZEWAMY MASŁO ORZECHOWE I SYROP KLONOWY
Masło orzechowe i syrop klonowy podgrzewamy w małym garnku.
KROK 2: ŁĄCZYMY MASŁO I SYROP Z PŁATKAMI I KASZĄ
Do miski wsypujemy płatki owsiane i kaszę jaglaną. Dolewamy masę z masła orzechowego i syropu klonowego. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 3: CHŁODZIMY MASĘ
Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskamy zwilżonymi dłońmi. Odstawiamy do wystudzenia, następnie wkładamy do lodówki na 20 minut.
KROK 4: ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ
Czekoladę rozpuszczamy w garnku z olejem kokosowym. Polewamy schłodzone batony. Tak przygotowane batony możemy przechowywać w lodówce do dwóch tygodni.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Nuggetsy z kurczaka
- Jajka na miękko
- Świąteczne pierniczki
- Klasyczna sałatka grecka
- Ryba po japońsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Uszka z grzybami
- Piernik świąteczny
- Przekąski sylwestrowe
- Śledź w oleju
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Mini burgery
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Burek ze szpinakiem
- Śledzie po kaszubsku
- Golonka pieczona po bawarsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
993 dni temu
Bardzo proteinowe 😃
Odpowiedz