![Bliny z kremem awokado i fetą Bliny z kremem awokado i fetą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/22f55f8b144c-97f97b911e3a-kw37-lidl-Bliny-z-kremem-awokado-i-feta-1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobot MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: WYRABIANIE CIASTA
Do pojemnika miksującego wlać schłodzone mleko, dodać miód, wkruszyć drożdże i podgrzewać (z zatkniętą miarką) 2 minuty/prędkość 1/37°C. Dodać obie mąki oraz jajka i mieszać ciasto (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 4. Ciasto zgarnąć je łopatką ze ścianek na dno pojemnika i ponownie mieszać (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 4. Przełożyć ciasto do innego naczynia. Umyć pojemnik miksujący.
KROK 2: ROZDRABNIANIE POMIDORÓW
Pomidory umyć, osuszyć, pokroić na ćwiartki, oczyścić z nasion, usunąć nasadę szypułki. Miąższ pomidorowy włożyć do pojemnika miksującego, rozdrabniać na kawałeczki (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 5, przełożyć do innego naczynia.
KROK 3: PRZYGOTOWANIE MUSU Z AWOKADO
Dojrzałe awokado przekroić na pół, usunąć pestki, wydrążyć miąższ z łupin i włożyć do pojemnika miksującego. Ząbek czosnku obrać i włożyć do pojemnika miksującego. Rozdrabniać na mus (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/2 sekundy. Masę zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika i ponownie rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/2 sekund. Masę zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika.
KROK 4: ŁĄCZENIE POMIDORÓW Z MUSEM
Do pojemnika włożyć rozdrobnione pomidory, sok z cytryny, ½ łyżeczki soli i 2 szczypty pieprzu. Mieszać wszystko (z zatkniętą miarką), ustawiwszy mieszanie/20 sekund/prędkość 2.
KROK 5: SMAŻENIE BLIN
Na patelni rozgrzać trochę oleju i kłaść po jednej łyżce ciasta. Smażyć bliny z obu stron na złotobrązowo. Bliny podać z kremem awokado, posypać niewielką ilością rozkruszonej fety.
Zobacz podobne
przepisy
Ryżowe placuszki z owocami
Placki, placuszki – kocha je każdy! W tej ryżowej wersji z dodatkiem owoców zdecydowanie podbiją Wasze serca i stoły. Sprawdźcie!
![Ryżowe placuszki z owocami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/bb00df6464ee-90e3db7020ce-LPL_przygotowanie_zdjec_na_www_KW15_Pawel_placuszki_z_owocami_1250x700 (1).webp)
Placki ziemniaczane z pomoćką szparagową
Ziemniaczany placek w fantastycznym, beztłuszczowym wydaniu, a w dodatku z rewelacyjną pomoćką! Brzmi dobrze, a smakuje jeszcze lepiej. Musisz po prostu spróbować!
![Placki ziemniaczane z pomoćką szparagową](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/344c6298c367-c4606bc61bcd-kw26-2021-karol-okrasa-placki-ziemniaczane-z-pomocka-szparagowa-1250x750.webp)
Placuszki z tuńczykiem
Tuńczyk sprawdzi się idealnie pod wieloma postaciami, a jako tuńczykowe placuszki z pewnością podbije Wasze serca! Przygotowuje się je niezwykle łatwo i szybko. Sami sprawdźcie!
![Placuszki z tuńczykiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/81c899524235-84f7ed83d2ea-kw42-kinga-paruzel-placuszki-z-tunczykiem.webp)
Kotleciki z kalafiora z dipem orzechowo-czosnkowym
Szukasz nowego sposobu na wykorzystanie kalafiora w kuchni? Wypróbuj przepis na pyszne kotleciki z kalafiora, które są idealne dla małych smakoszy!
![Kotleciki z kalafiora z dipem orzechowo-czosnkowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7abf396080bf-206f24e15b52-kinga_paruzel_kotleciki-z-kalafiora-z-dipem-orzechowo-czosnkowym_1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kaszotto kokosowe z klopsikami z mięsa mielonego z warzywami i kozim serem
- Quiche z curry, ziemniakami i pomidorami
- Zapiekane enchiladas z farszem z mięsa mielonego i mango
- Gołąbki z mięsem mielonym w sosie z pomarańczy
- Nalewka z miodu spadziowego
- Aglio e olio w wersji fit
- Kluski serowe z chłodnikiem z melona
- Sznycle z indyka z kapustą i kumkwatem
- Chlebek bananowy
- Minipizze razowe z warzywami
- 3 dania z awokado: lody, chlebek i makaron
- Bezglutenowe pyzy ze śliwkami
- Oberiba – zupa z kalarepy i proziaki
- Bajaderka jeżyki
- Zielony koktajl kaktusowy z tonikiem
- Wegański zielony omlet z silken tofu
- Kanapki z humusem i fasolkami edamame
- Arroz de marisco, czyli ryż z owocami morza
- Tabbouleh z kaszą z kalafiora
- Napój radości
- Śródziemnomorski burger z paprykowym relishem
- Jajka w chmurkach
- Wiosenny kopiec kreta bez pieczenia
- Deser proteinowy à la tiramisu
- Trifle truskawkowy z makaronikami
- Risotto z cukinią
- Pajęczynowe pancakes dyniowe
- Racuchy na maślance
- Wegańskie minidonuty z kremem czekoladowym
Komentarze (2)
126 dni temu
Mąka pszenna i mąka pszenna? Nie powinna być pszenna i gryczana?
odpowiedz
126 dni temu
Masz rację, w przepisie wykorzystujemy 100 g mąki gryczanej. Bardzo dziękujemy za czujność!