Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- kwadratową formę z wyjmowanym dnem o boku ok. 20 cm
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SPÓD
Płatki kukurydziane i precelki przekładamy do pojemnika miksującego i rozdrabniamy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 30 sekund / prędkość: 6. Następnie dodajemy masło orzechowe oraz miód i całość blendujemy na dość gładką masę, wykorzystując program „własne ustawienia” / czas: 30 sekund / prędkość: 4.
KROK 2: CHŁODZIMY SPÓD
Gotową masę na spód przekładamy do formy z wyjmowanym dnem i dokładnie ją do tego dna przyciskamy. Następnie przekładamy spód do lodówki.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY KREM CZEKOLADOWY
Do czystej misy urządzenia przelewamy mleczko kokosowe i podgrzewamy je, używając programu „własne ustawienia” / temperatura: 90°C / czas: 4 minuty / prędkość: 2. Następnie do mleczka dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki czekoladę, masło orzechowe i ekstrakt waniliowy. Całość jeszcze chwilę podgrzewamy, wykorzystując program „własne ustawienia” / temperatura: 40°C / czas: 3 minuty / prędkość: 2.
KROK 4: SCHŁADZAMY CIASTO
Krem czekoladowy przelewamy na schłodzony spód. Na wierzchu układamy precelki i całość oprószamy gruboziarnistą solą. Ciasto schładzamy w lodówce przez kilka godzin.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makowiec japoński
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Krokiety z mięsem
- Mini burgery
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sernik pistacjowy
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto na pierogi
- Burek ze szpinakiem
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ryba z piekarnika
- Zupa grzybowa z makaronem
- Nuggetsy z kurczaka
- Klasyczna sałatka grecka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ryba po japońsku
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
120 dni temu
Robił ktoś już to ciasto?
Odpowiedz
116 dni temu
To nie, ale tego samego autora i bardzo podobne, czyli to: https://kuchnialidla.pl/ciasto-truskawki-w-czekoladzie i było pyszne. Precelkowe jest następne na mojej liście :D