Ciasto precelkowe bez pieczenia

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart
  • kwadratową formę z wyjmowanym dnem o boku ok. 20 cm

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SPÓD

Płatki kukurydziane i precelki przekładamy do pojemnika miksującego i rozdrabniamy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 30 sekund / prędkość: 6. Następnie dodajemy masło orzechowe oraz miód i całość blendujemy na dość gładką masę, wykorzystując program „własne ustawienia” / czas: 30 sekund / prędkość: 4.

KROK 2: CHŁODZIMY SPÓD

Gotową masę na spód przekładamy do formy z wyjmowanym dnem i dokładnie ją do tego dna przyciskamy. Następnie przekładamy spód do lodówki.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY KREM CZEKOLADOWY

Do czystej misy urządzenia przelewamy mleczko kokosowe i podgrzewamy je, używając programu „własne ustawienia” / temperatura: 90°C / czas: 4 minuty / prędkość: 2. Następnie do mleczka dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki czekoladę, masło orzechowe i ekstrakt waniliowy. Całość jeszcze chwilę podgrzewamy, wykorzystując program „własne ustawienia” / temperatura: 40°C / czas: 3 minuty / prędkość: 2.

KROK 4: SCHŁADZAMY CIASTO

Krem czekoladowy przelewamy na schłodzony spód. Na wierzchu układamy precelki i całość oprószamy gruboziarnistą solą. Ciasto schładzamy w lodówce przez kilka godzin.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!