Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Wodę podgrzej, aby była gorąca, i zalej nią żelatynę. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw, aby delikatnie przestygła.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SPÓD TARTY
Wiórki kokosowe, orzechy nerkowca i kakao wsypujemy do pojemnika miksującego i mieszamy je, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas: 30 sekund / prędkość: 7. Następnie dodajemy masło orzechowe oraz miód i całość mieszamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas: 30 sekund / prędkość: 4.
KROK 2: FORMUJEMY SPÓD
Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a jej boki delikatnie natłuszczamy. Masą na spód wykładamy dno i boki blaszki. Tak przygotowany spód przekładamy do lodówki, aby się schłodził.
KROK 3: GOTUJEMY BAZĘ KREMU KOKOSOWEGO
Do pojemnika miksującego dodajemy mleczko kokosowe, wiórki kokosowe i erytrytol. Całość gotujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / temperatura: 100°C / czas: 20 minut / prędkość: 1. Tak przygotowaną masę studzimy.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY KREM
Do przestudzonej masy dodajemy skyr i odżywkę białkową. Całość mieszamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas: 1 minuta / prędkość: 8. Masę zgarniamy ze ścianek naczynia. Następnie do kremu kokosowego dodajemy rozpuszczoną, lekko przestudzoną żelatynę i mieszamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas: 30 sekund / prędkość: 3. Gotowy krem przekładamy na schłodzony spód i wstawiamy do lodówki na min. 2 godziny.
KROK 5: PRZYGOTOWUJEMY POLEWĘ
Mleczko kokosowe podgrzewamy w pojemniku miksującym, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura: 90°C / czas: 3 minuty / prędkość: 2. Następnie dodajemy połamaną na mniejsze kawałki czekoladę i całość ponownie podgrzewamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / temperatura: 40°C / czas: 3 minuty / prędkość: 1.
KROK 6: DEKORUJEMY CIASTO
Schłodzone ciasto polewamy polewą, rozprowadzając ją sprawnie po kremie kokosowym. Gotową tartę przekładamy na ok. 15 minut do lodówki.
Zobacz podobne
przepisy
Tarta cytrynowa
Tym razem zachęcamy do przygotowania pysznego deseru. Tarta cytrynowa to nasza propozycja dla wszystkich łasuchów.
Tarta a’la SNICKERS o obniżonej zawartości cukru
Ten przepis Pawła Małeckiego musi u Was zagościć! Wegańska tarta o wyrazistym orzechowym smaku bez dodatkowego cukru!
Wegańska tarta bez pieczenia z owocami
Nie ma nic prostszego i szybszego niż wegańska tarta na spodzie z pysznym waniliowym serkiem i owocami. Spróbuj i daj się przekonać!
Tarta z owocami kaki
Piękny i niezwykle prosty w przygotowaniu deser? Taka właśnie jest tarta z owocami kaki! Koniecznie sprawdź, jaka jest pyszna i jak szybko można ją przygotować.
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)