Fit tarta kokosowo-czekoladowa
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj wcześniej:

Wodę podgrzej, aby była gorąca, i zalej nią żelatynę. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw, aby delikatnie przestygła.

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SPÓD TARTY

Wiórki kokosowe, orzechy nerkowca i kakao wsypujemy do pojemnika miksującego i mieszamy je, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas: 30 sekund / prędkość: 7. Następnie dodajemy masło orzechowe oraz miód i całość mieszamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas: 30 sekund / prędkość: 4.

KROK 2: FORMUJEMY SPÓD

Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a jej boki delikatnie natłuszczamy. Masą na spód wykładamy dno i boki blaszki. Tak przygotowany spód przekładamy do lodówki, aby się schłodził.

KROK 3: GOTUJEMY BAZĘ KREMU KOKOSOWEGO

Do pojemnika miksującego dodajemy mleczko kokosowe, wiórki kokosowe i erytrytol. Całość gotujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / temperatura: 100°C / czas: 20 minut / prędkość: 1. Tak przygotowaną masę studzimy.

KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY KREM

Do przestudzonej masy dodajemy skyr i odżywkę białkową. Całość mieszamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas: 1 minuta / prędkość: 8. Masę zgarniamy ze ścianek naczynia. Następnie do kremu kokosowego dodajemy rozpuszczoną, lekko przestudzoną żelatynę i mieszamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas: 30 sekund / prędkość: 3. Gotowy krem przekładamy na schłodzony spód i wstawiamy do lodówki na min. 2 godziny.

KROK 5: PRZYGOTOWUJEMY POLEWĘ

Mleczko kokosowe podgrzewamy w pojemniku miksującym, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura: 90°C / czas: 3 minuty / prędkość: 2. Następnie dodajemy połamaną na mniejsze kawałki czekoladę i całość ponownie podgrzewamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / temperatura: 40°C / czas: 3 minuty / prędkość: 1.

KROK 6: DEKORUJEMY CIASTO

Schłodzone ciasto polewamy polewą, rozprowadzając ją sprawnie po kremie kokosowym. Gotową tartę przekładamy na ok. 15 minut do lodówki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!