
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Wodę podgrzej, aby była gorąca, i zalej nią żelatynę. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw, aby delikatnie przestygła.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SPÓD TARTY
Wiórki kokosowe, orzechy nerkowca i kakao wsypujemy do pojemnika miksującego i mieszamy je, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas: 30 sekund / prędkość: 7. Następnie dodajemy masło orzechowe oraz miód i całość mieszamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas: 30 sekund / prędkość: 4.
KROK 2: FORMUJEMY SPÓD
Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a jej boki delikatnie natłuszczamy. Masą na spód wykładamy dno i boki blaszki. Tak przygotowany spód przekładamy do lodówki, aby się schłodził.
KROK 3: GOTUJEMY BAZĘ KREMU KOKOSOWEGO
Do pojemnika miksującego dodajemy mleczko kokosowe, wiórki kokosowe i erytrytol. Całość gotujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / temperatura: 100°C / czas: 20 minut / prędkość: 1. Tak przygotowaną masę studzimy.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY KREM
Do przestudzonej masy dodajemy skyr i odżywkę białkową. Całość mieszamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas: 1 minuta / prędkość: 8. Masę zgarniamy ze ścianek naczynia. Następnie do kremu kokosowego dodajemy rozpuszczoną, lekko przestudzoną żelatynę i mieszamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas: 30 sekund / prędkość: 3. Gotowy krem przekładamy na schłodzony spód i wstawiamy do lodówki na min. 2 godziny.
KROK 5: PRZYGOTOWUJEMY POLEWĘ
Mleczko kokosowe podgrzewamy w pojemniku miksującym, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura: 90°C / czas: 3 minuty / prędkość: 2. Następnie dodajemy połamaną na mniejsze kawałki czekoladę i całość ponownie podgrzewamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / temperatura: 40°C / czas: 3 minuty / prędkość: 1.
KROK 6: DEKORUJEMY CIASTO
Schłodzone ciasto polewamy polewą, rozprowadzając ją sprawnie po kremie kokosowym. Gotową tartę przekładamy na ok. 15 minut do lodówki.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
- Kotlety siekane z kurczaka
- Rwany chlebek ziołowy
- Chlebek bananowy
- Kotlet pożarski – przepis
- Mus truskawkowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)