
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- papierowy ręcznik
- blender
Krok 1: Przygotowujemy ciasto
Mąkę łączymy w misce z proszkiem do pieczenia, wodą, mlekiem i jajkiem. Mieszamy i dodajemy przyprawy: oregano, zioła prowansalskie, czosnek, sól oraz pieprz. Odstawiamy.
Krok 2: Smażymy cukinię w cieście
Cukinię pokrojoną w grubsze plastry maczamy w cieście i smażymy z obu stron na głębokim oleju. Gotowe placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 3: Przygotowujemy dip
Jogurt łączymy w wysokim naczyniu z posiekaną papryczką chili i czosnkiem. Dodajemy pozostałe składniki dipu i dokładnie blendujemy.
Gotowy dip przelewamy do miseczki i posypujemy z wierzchu ziarenkami granatu.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron z cukinii z jaglanymi pulpetami
Wypróbuj przepis Darii na makaron z cukinii. Podany z sosem pomidorowym i jaglanymi pulpetami z nutą orzechów, smakuje wyśmienicie!

Pieczone marchewki i cukinia z ziołowym pesto
Jaki jest sposób Karola Okrasy na pyszny obiad, który zasmakuje także dzieciom? Chrupiące pieczone warzywa z ziołowym pesto!

Okrągłe cukinie z farszem z mięsa mielonego
Zachwyć najbliższych, przygotowując okrągłe cukinie. Faszerowane mielonym mięsem i suszonymi pomidorami smakują wyśmienicie.

Roladki z cukinii
Koreczki z cukinii wypełnione kremową mieszanką serową to pomysł nie tylko na przyjęcie, ale także na szybką przekąskę!

Komentarze (1)
421 dni temu
Powiem Ci Daria, że danie naprawdę odpał :) Zrobiłem na obiad dla siebie i żony, robiąc miałem mieszane uczucia czy to nie za mało dla dwóch osób, ale pojedliśmy do syta i z wielkim smakiem :) Co prawda dip zrobiłem nasz, ale Twój też kiedyś wypróbujemy
odpowiedz
zobacz wszystkie