Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- papierowy ręcznik
- blender
Krok 1: Przygotowujemy ciasto
Mąkę łączymy w misce z proszkiem do pieczenia, wodą, mlekiem i jajkiem. Mieszamy i dodajemy przyprawy: oregano, zioła prowansalskie, czosnek, sól oraz pieprz. Odstawiamy.
Krok 2: Smażymy cukinię w cieście
Cukinię pokrojoną w grubsze plastry maczamy w cieście i smażymy z obu stron na głębokim oleju. Gotowe placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 3: Przygotowujemy dip
Jogurt łączymy w wysokim naczyniu z posiekaną papryczką chili i czosnkiem. Dodajemy pozostałe składniki dipu i dokładnie blendujemy.
Gotowy dip przelewamy do miseczki i posypujemy z wierzchu ziarenkami granatu.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron z cukinii z jaglanymi pulpetami
Wypróbuj przepis Darii na makaron z cukinii. Podany z sosem pomidorowym i jaglanymi pulpetami z nutą orzechów, smakuje wyśmienicie!
Pieczone marchewki i cukinia z ziołowym pesto
Jaki jest sposób Karola Okrasy na pyszny obiad, który zasmakuje także dzieciom? Chrupiące pieczone warzywa z ziołowym pesto!
Okrągłe cukinie z farszem z mięsa mielonego
Zachwyć najbliższych, przygotowując okrągłe cukinie. Faszerowane mielonym mięsem i suszonymi pomidorami smakują wyśmienicie.
Roladki z cukinii
Koreczki z cukinii wypełnione kremową mieszanką serową to pomysł nie tylko na przyjęcie, ale także na szybką przekąskę!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Schab z bazylią i szynką szwarcwaldzką na peperonacie
- Warzywa w tempurze
- Kaczka na chrupiąco z karmelizowanymi jabłkami
- Naleśniki z farszem
- Naleśniki z cheddarem i suszonymi pomidorami
- Naleśniki z syropem kawowym
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Placki z selera
- Smażone jajka w bezglutenowej panierce z sałatką z buraków
- Zielone warzywa smażone z tofu
- Tarta z fenkułem, kurkami i pomidorami
- Bubble waffles z domowymi lodami, owocami i polewą czekoladową
- Wegańskie ciasto z rabarbarem
- Najprostsze naleśniki z serem
- Cukinia marynowana słodko-kwaśna
- DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
- Ubijany ganasz
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- ZIELONY MAJONEZ
- Jabłkowy chutney z piwem
- Idealny lukier królewski do dekoracji
- Gruszki parowane w białym winie
- Kanapki sylwestrowe z pastą śledziową z awokado
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Trifle makaronikowe
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Pesto z rukoli
- Pesto z kolendry
- Pesto z liści rzodkiewki
- Indyk z salsą truskawkową
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
687 dni temu
1 łyżeczka to 5ml, jedna łyżka to 15ml, czyli jedna łyżeczka to nie jest pół łyżki
odpowiedz
1181 dni temu
Jaki typ mąki pszennej będzie najlepszy?
odpowiedz
1179 dni temu
Przemku, najlepiej sprawdzi się lekka mąka pszenna typu 450. Opcjonalnie typ 500 w tym przepisie również będzie dobrym wyborem :)
1784 dni temu
Powiem Ci Daria, że danie naprawdę odpał :) Zrobiłem na obiad dla siebie i żony, robiąc miałem mieszane uczucia czy to nie za mało dla dwóch osób, ale pojedliśmy do syta i z wielkim smakiem :) Co prawda dip zrobiłem nasz, ale Twój też kiedyś wypróbujemy
odpowiedz