zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • papierowy ręcznik
  • blender

Krok 1: Przygotowujemy ciasto

Mąkę łączymy w misce z proszkiem do pieczenia, wodą, mlekiem i jajkiem. Mieszamy i dodajemy przyprawy: oregano, zioła prowansalskie, czosnek, sól oraz pieprz. Odstawiamy.

Krok 2: Smażymy cukinię w cieście

Cukinię pokrojoną w grubsze plastry maczamy w cieście i smażymy z obu stron na głębokim oleju. Gotowe placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Krok 3: Przygotowujemy dip

Jogurt łączymy w wysokim naczyniu z posiekaną papryczką chili i czosnkiem. Dodajemy pozostałe składniki dipu i dokładnie blendujemy.

Gotowy dip przelewamy do miseczki i posypujemy z wierzchu ziarenkami granatu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Krzysiek Krzysiek
    186 dni temu
    Powiem Ci Daria, że danie naprawdę odpał :) Zrobiłem na obiad dla siebie i żony, robiąc miałem mieszane uczucia czy to nie za mało dla dwóch osób, ale pojedliśmy do syta i z wielkim smakiem :) Co prawda dip zrobiłem nasz, ale Twój też kiedyś wypróbujemy

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram