zobacz film Cukinia w cieście naleśnikowym

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • papierowy ręcznik
  • blender

Krok 1: Przygotowujemy ciasto

Mąkę łączymy w misce z proszkiem do pieczenia, wodą, mlekiem i jajkiem. Mieszamy i dodajemy przyprawy: oregano, zioła prowansalskie, czosnek, sól oraz pieprz. Odstawiamy.

Krok 2: Smażymy cukinię w cieście

Cukinię pokrojoną w grubsze plastry maczamy w cieście i smażymy z obu stron na głębokim oleju. Gotowe placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Krok 3: Przygotowujemy dip

Jogurt łączymy w wysokim naczyniu z posiekaną papryczką chili i czosnkiem. Dodajemy pozostałe składniki dipu i dokładnie blendujemy.

Gotowy dip przelewamy do miseczki i posypujemy z wierzchu ziarenkami granatu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Przemek Przemek
    53 dni temu
    Jaki typ mąki pszennej będzie najlepszy?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    50 dni temu
    Przemku, najlepiej sprawdzi się lekka mąka pszenna typu 450. Opcjonalnie typ 500 w tym przepisie również będzie dobrym wyborem :)
  • Krzysiek Krzysiek
    655 dni temu
    Powiem Ci Daria, że danie naprawdę odpał :) Zrobiłem na obiad dla siebie i żony, robiąc miałem mieszane uczucia czy to nie za mało dla dwóch osób, ale pojedliśmy do syta i z wielkim smakiem :) Co prawda dip zrobiłem nasz, ale Twój też kiedyś wypróbujemy

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!