
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- papierowy ręcznik
- blender
Krok 1: Przygotowujemy ciasto
Mąkę łączymy w misce z proszkiem do pieczenia, wodą, mlekiem i jajkiem. Mieszamy i dodajemy przyprawy: oregano, zioła prowansalskie, czosnek, sól oraz pieprz. Odstawiamy.
Krok 2: Smażymy cukinię w cieście
Cukinię pokrojoną w grubsze plastry maczamy w cieście i smażymy z obu stron na głębokim oleju. Gotowe placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 3: Przygotowujemy dip
Jogurt łączymy w wysokim naczyniu z posiekaną papryczką chili i czosnkiem. Dodajemy pozostałe składniki dipu i dokładnie blendujemy.
Gotowy dip przelewamy do miseczki i posypujemy z wierzchu ziarenkami granatu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Makówki śląskie
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Guacamole
- Sałatka gyros
- Makowiec japoński
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Klasyczna sałatka grecka
- Piernik świąteczny
- Boczek pieczony
- Pierniki
- Kutia
- Śledź w oleju
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pieczona ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
1021 dni temu
1 łyżeczka to 5ml, jedna łyżka to 15ml, czyli jedna łyżeczka to nie jest pół łyżki
Odpowiedz
1515 dni temu
Jaki typ mąki pszennej będzie najlepszy?
Odpowiedz
1512 dni temu
Przemku, najlepiej sprawdzi się lekka mąka pszenna typu 450. Opcjonalnie typ 500 w tym przepisie również będzie dobrym wyborem :)
2117 dni temu
Powiem Ci Daria, że danie naprawdę odpał :) Zrobiłem na obiad dla siebie i żony, robiąc miałem mieszane uczucia czy to nie za mało dla dwóch osób, ale pojedliśmy do syta i z wielkim smakiem :) Co prawda dip zrobiłem nasz, ale Twój też kiedyś wypróbujemy
Odpowiedz