• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • garnek z grubym dnem
  • tarkę

KROK 1: MOCZYMY CIECIERZYCĘ

Ciecierzycę zalewamy zimną wodą i moczymy przez noc w chłodnym miejscu.

KROK 2: PODSMAŻAMY WARZYWA

W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej, wrzucamy na niego pokrojoną w piórka szalotkę i dusimy pod przykryciem, aż cebula będzie szklista (ok. 10 min). W tym czasie czosnek kroimy w plasterki, a imbir ścieramy na tarce. Dodajemy je do szalotki i całość dusimy jeszcze ok. 5 min.

KROK 3: SMAŻYMY KURCZAKA

Do garnka z cebulą, czosnkiem i imbirem wkładamy kawałki kurczaka i smażymy z obu stron na złoty kolor.

KROK 4: DUSIMY CAŁOŚĆ NA MAŁYM OGNIU

Dolewamy bulion, dodajemy namoczoną i odcedzoną ciecierzycę, pastę curry, mleczko kokosowe i papryczkę chili. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i dusimy, aż wszystkie składniki będą miękkie.

Podajemy z chlebkiem naan lub pitą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    131 dni temu
    Mnie nie wyszło... Bardzo słone i za ostre.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    34 dni temu
    Curry ma to do siebie, ze jest ostre ;)
  • Gość Gość
    132 dni temu
    Pyszne, dodalam jeszcze groszek cukrowy i sok z limonki. Mniam

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram