Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
  • kuchenkę mikrofalową

Krok 1: PRAŻYMY ORZECHY

Orzechy laskowe rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i prażymy około 8-10 min. na złoty kolor, w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.

Krok 2: ROSZPUSZCZAMY CZEKOLADY

Każdą czekoladę w osobnej miseczce rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, delikatnie podgrzewając i często mieszając. Czekolada nie może mieć temperatury wyższej nić 45°C.

Krok 3: USUWAMY PESTKI I NADZIEWAMY CZEREŚNIE

Z czereśni usuwamy pestki w taki sposób, by nie odpadł ogonek. W miejsce pestki wkładamy prażony orzech laskowy. Trzymając czereśnię za ogonek, zanurzamy ją w czekoladzie. Czekamy na moment, aż nadmiar czekolady ścieknie, i przekładamy na papier do pieczenia.

Gotowe czekoladki wkładamy do lodówki do zestalenia.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram