
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy masę twarogową
Twaróg i miód mieszamy. Doprawiamy curry i kardamonem. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy.
Krok 2: Kroimy owoce
Mango obieramy, odkrawamy kilka plastrów do przybrania i wkładamy do lodówki, resztę kroimy w kostkę. Pomarańcze obieramy tak, aby usunąć również białą, wewnętrzną skórkę. Wykrawamy filety, zbierając sok. Banana obieramy i kroimy w plasterki.
Krok 3: Układamy warstwy deseru
Połowę ciastek kokosowych układamy w misce i skrapiamy odrobiną soku pomarańczowego. Układamy na nich połowę owoców i masy twarogowej. Pozostałe składniki układamy tak samo warstwami, a następnie trifle wkładamy na min. 1 godzinę do lodówki do przegryzienia się smaków. Przed podaniem dekorujemy plastrami mango.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pierniki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto marchewkowe
- Burek ze szpinakiem
- Piernik świąteczny
- Domek z piernika
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Śledź w oleju
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Makowiec japoński
- Sernik pistacjowy
- Śledzie po kaszubsku
- Przekąski sylwestrowe
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Nuggetsy z kurczaka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)