Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- formę o wymiarach 20 x 5 cm
Krok 1: Zagotowujemy śmietankę
Śmietankę zagotowujemy. Dodajemy pianki i mieszamy do rozpuszczenia. Następnie dorzucamy pokruszoną białą czekoladę. Ponownie mieszamy do rozpuszczenia.
Krok 2: Do masy dodajemy masło i drażetki
Masę przelewamy do miski i ubijamy aż do ostudzenia. Aby masa szybciej się ubiła, możemy ubijać ją w większej misce z lodem i zimną wodą. Następnie dodajemy miękkie masło, ubijamy i dodajemy ¾ drażetek, mieszamy.
Krok 3: Ozdabiamy fudge
Masę przekładamy do formy. Jeśli forma nie ma dna, rozkładamy pod nią kawałek papieru do pieczenia. Wierzch ozdabiamy resztą drażetek. Wstawiamy do lodówki do zestalenia się.
Fudge po wyjęciu z formy możemy udekorować ciastkami neo.
Zobacz podobne
przepisy
Karmelki miodowe
Przygotuj karmelki o wyjątkowym smaku! Z dodatkiem anyżu, tymianku i oczywiście dużej ilości miodu!
Praliny piernikowe z marcepanem
Przepis dla mistrzów cukierniczych wyrobów – praliny marcepanowe o pysznym świątecznym aromacie!
Krem z twarogu z truskawkami i rabarbarem
Krem twarogowy z kruchymi migdałowymi ciasteczkami i truskawkami – doskonały smakołyk w letnie dni!
Trufelki migdałowe
Eleganckie trufle z czekoladą, likierem i kakao sprawdzą się na przyjęciach, ale też jako prezent dla bliskich.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Domek z piernika
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Sernik piernikowy
- Piernik staropolski
- Wegańska ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Uszka z grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Wigilijny makowiec
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2402 dni temu
jak długo trzymamy w lodówce? Moja córcia już się nie może doczekać, bo robiła ze mną. Przepis super;)
odpowiedz
2400 dni temu
Trudno powiedzieć, dlatego fudge należy doglądać - powinien mieć stałą konsystencję :)