zobacz film

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • formę o wymiarach 20 x 5 cm

 

Krok 1: Zagotowujemy śmietankę

Śmietankę zagotowujemy. Dodajemy pianki i mieszamy do rozpuszczenia. Następnie dorzucamy pokruszoną białą czekoladę. Ponownie mieszamy do rozpuszczenia.

Krok 2: Do masy dodajemy masło i drażetki

Masę przelewamy do miski i ubijamy aż do ostudzenia. Aby masa szybciej się ubiła, możemy ubijać ją w większej misce z lodem i zimną wodą. Następnie dodajemy miękkie masło, ubijamy i dodajemy ¾ drażetek, mieszamy.

Krok 3: Ozdabiamy fudge

Masę przekładamy do formy. Jeśli forma nie ma dna, rozkładamy pod nią kawałek papieru do pieczenia. Wierzch ozdabiamy resztą drażetek. Wstawiamy do lodówki do zestalenia się.

Fudge po wyjęciu z formy możemy udekorować ciastkami neo.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    183 dni temu
    jak długo trzymamy w lodówce? Moja córcia już się nie może doczekać, bo robiła ze mną. Przepis super;)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    181 dni temu
    Trudno powiedzieć, dlatego fudge należy doglądać - powinien mieć stałą konsystencję :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram