
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie przez mniej więcej 30 minut.
Pieczarki oczyszczamy i osuszamy. Obcinamy zbyt długie nóżki. Nabijamy na patyczki do szaszłyków.
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy sól czosnkową oraz natkę pietruszki. Przyprawiamy do smaku pieprzem. Za pomocą pędzelka smarujemy pieczarki rozpuszczonym masłem z przyprawami.
Szaszłyki z pieczarek układamy na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej. Grillujemy ze wszystkich stron, aż pieczarki się przyrumienią.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Pinsa verde
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa krem z brokułów
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
- Dorsz z piekarnika w czosnku i cytrynie
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
4125 dni temu
Super,właśnie szukam ciekawych przepisów na grilla,już niedługo sezon sie zacznie a tu w kuchni Lidla zawsze ciś ciekawego znajdę.
odpowiedz
4137 dni temu
Pieczarki stanowią podstawowy posiłek wzmacniajacy szkliwo i poprawiajacy wydolnosc płuc. Gorąco polecam jako danie na rodzinnego grilla tudzież kulturalna posiadowke w gronie przyjaciół. Mikel Soprano
odpowiedz
4139 dni temu
Pat, pieczarki mogą stanowić przystawkę lub dodatek do dań mięsnych.
odpowiedz
4139 dni temu
Z czym można podawać takie pieczarki?
odpowiedz