Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
Krok 1: Rozdrabnianie warzyw
Pomidora umyć, przepołowić, oczyścić z nasion i usunąć nasadę szypułki. Rozdrabniać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką) 8 sekund/prędkość 5, przełożyć do innego naczynia.
Cebulę i czosnek obrać, cebulę przekroić na pół, razem z czosnkiem rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/7 sekund. Łopatką zgarnąć ze ścianek na dno pojemnika.
Krok 2: Mieszanie i doprawianie guacamole
Awokado przepołowić, usunąć pestkę i łyżką wybrać miąższ z łupiny. Wycisnąć sok z limonki. Miąższ awokado, razem z sokiem z limonki, harissą, szczyptą soli i pieprzu dodać do cebuli i mieszać (z zatkniętą miarką) 8 sekund/ prędkość 6.
Zgarnąć guacamole łopatką ze ścianek na dno pojemnika. Dodać do niego pulpę z pomidora, mieszać guacamole (z zatkniętą miarką), ustawiwszy mieszanie/10 sekund/prędkość 2.
Ponownie doprawić solą i pieprzem i zamieszać (z zatkniętą miarką), ustawiwszy mieszanie/10 sekund/prędkość 1.
RADA
Kto lubi, może do guacamole dodać 1 łyżkę świeżo posiekanej kolendry i 1 łyżeczkę crème fraîche.
Zobacz podobne
przepisy
Pasta z bakłażana i marchewki
Wypróbuj prosty i szybki w wykonaniu przepis na pastę z bakłażana i marchewki. To świetna propozycja pasty kanapkowej!
Paprykarz szczeciński
Warzywno-rybny skarb Pomorza, którego smak kojarzy każdy, dzięki recepturze Karola przygotujesz w swojej kuchni! Sprawdź przepis na domowy paprykarz szczeciński w nowej, wyjątkowej odsłonie!
Humus z tahiną i płatkami chili
To zdecydowanie najlepszy humus, jaki jadłeś. Raz zaproszony na stół będzie królował na nim już zawsze!
Wegański krem ziołowy
Świetnie sprawdzi się na kanapkach, w naleśnikach lub jako dip do słonych przekąsek! Wegański krem ziołowy jest tak prosty, pyszny i uniwersalny, że często będziesz do niego wracać.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto na pierogi
- Piernik staropolski
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pierniki
- Pieczona ryba po grecku
- Uszka z grzybami
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Przekąski sylwestrowe
- Ryba po japońsku
- Świąteczne pierniczki
- Sernik krakowski
- Śledzie po kaszubsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)