![Guacamole Guacamole](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/f735db350c7e-95577665beea-kw29-lidl-guacamole-1200x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
Krok 1: Rozdrabnianie warzyw
Pomidora umyć, przepołowić, oczyścić z nasion i usunąć nasadę szypułki. Rozdrabniać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką) 8 sekund/prędkość 5, przełożyć do innego naczynia.
Cebulę i czosnek obrać, cebulę przekroić na pół, razem z czosnkiem rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/7 sekund. Łopatką zgarnąć ze ścianek na dno pojemnika.
Krok 2: Mieszanie i doprawianie guacamole
Awokado przepołowić, usunąć pestkę i łyżką wybrać miąższ z łupiny. Wycisnąć sok z limonki. Miąższ awokado, razem z sokiem z limonki, harissą, szczyptą soli i pieprzu dodać do cebuli i mieszać (z zatkniętą miarką) 8 sekund/ prędkość 6.
Zgarnąć guacamole łopatką ze ścianek na dno pojemnika. Dodać do niego pulpę z pomidora, mieszać guacamole (z zatkniętą miarką), ustawiwszy mieszanie/10 sekund/prędkość 2.
Ponownie doprawić solą i pieprzem i zamieszać (z zatkniętą miarką), ustawiwszy mieszanie/10 sekund/prędkość 1.
RADA
Kto lubi, może do guacamole dodać 1 łyżkę świeżo posiekanej kolendry i 1 łyżeczkę crème fraîche.
Zobacz podobne
przepisy
Pasta z bakłażana i marchewki
Wypróbuj prosty i szybki w wykonaniu przepis na pastę z bakłażana i marchewki. To świetna propozycja pasty kanapkowej!
![Pasta z bakłażana i marchewki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/65c75df86584-030ab8d8e608-KW48_PASTA_Z_BAKLAZANA_I_MARCHEWKI_Karol-Okrasa-_119576_1250x700px.webp)
Paprykarz szczeciński
Warzywno-rybny skarb Pomorza, którego smak kojarzy każdy, dzięki recepturze Karola przygotujesz w swojej kuchni! Sprawdź przepis na domowy paprykarz szczeciński w nowej, wyjątkowej odsłonie!
![Paprykarz szczeciński](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4ea0a7f99beb-c5091862ba91-Paprykarz_szczeciński_karol_okrasa.webp)
Humus z tahiną i płatkami chili
To zdecydowanie najlepszy humus, jaki jadłeś. Raz zaproszony na stół będzie królował na nim już zawsze!
![Humus z tahiną i płatkami chili](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5ff9182df2be-3697a110832a-Hummus.webp)
Wegański krem ziołowy
Świetnie sprawdzi się na kanapkach, w naleśnikach lub jako dip do słonych przekąsek! Wegański krem ziołowy jest tak prosty, pyszny i uniwersalny, że często będziesz do niego wracać.
![Wegański krem ziołowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2e771f897937-740a5989d6db-kw25-2022-weganski-krem-ziolowy.webp)
![sticker MCC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/57dc65ab7c45-mcc.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka à la Cesar z soczystym kurczakiem
- Zupa gulaszowa z kminkiem i pieczoną papryką
- Sałatka waldorf
- Szybkie burrito według Karola Okrasy
- Grillowany schab z brzoskwiniową salsą
- Szybki sorbet z owoców leśnych z posypką z limonki
- Ragoût z kurczaka z przyprawami po meksykańsku
- Grochówka wojskowa
- Bób z boczkiem
- Drożdżowe bułeczki ze śliwkami i karmelizowaną gruszką
- Ciasto z gruszkami – przepis
- Śniadaniowe burrito
- Przecier z marchewki
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Spaghetti z królikiem
- Lizaki czekoladowo-truskawkowe
- Babka z herbatą matcha
- Faszerowana pizza z grilla
- Ciasto na pizzę
- Fondant czekoladowy – lava cake
- Pasta z awokado
- Krem karmelowy (Dulce de leche)
- Białe bolognese
- Ciasto bez tłuszczu z owocami na mleku roślinnym
- Tosty z awokado i jajkiem
- Przepis na włoską babkę Panettone
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Pieczony kalafior z sosem tahini, granatem i pistacjami
- Sałatka z brokułami i serem roquefort
- Spaghetti z pomidorami i pastą z sera ricotta
Komentarze (0)