Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
Krok 1: Rozdrabnianie warzyw
Pomidora umyć, przepołowić, oczyścić z nasion i usunąć nasadę szypułki. Rozdrabniać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką) 8 sekund/prędkość 5, przełożyć do innego naczynia.
Cebulę i czosnek obrać, cebulę przekroić na pół, razem z czosnkiem rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/7 sekund. Łopatką zgarnąć ze ścianek na dno pojemnika.
Krok 2: Mieszanie i doprawianie guacamole
Awokado przepołowić, usunąć pestkę i łyżką wybrać miąższ z łupiny. Wycisnąć sok z limonki. Miąższ awokado, razem z sokiem z limonki, harissą, szczyptą soli i pieprzu dodać do cebuli i mieszać (z zatkniętą miarką) 8 sekund/ prędkość 6.
Zgarnąć guacamole łopatką ze ścianek na dno pojemnika. Dodać do niego pulpę z pomidora, mieszać guacamole (z zatkniętą miarką), ustawiwszy mieszanie/10 sekund/prędkość 2.
Ponownie doprawić solą i pieprzem i zamieszać (z zatkniętą miarką), ustawiwszy mieszanie/10 sekund/prędkość 1.
RADA
Kto lubi, może do guacamole dodać 1 łyżkę świeżo posiekanej kolendry i 1 łyżeczkę crème fraîche.
Zobacz podobne
przepisy
Pasta z bakłażana i marchewki
Wypróbuj prosty i szybki w wykonaniu przepis na pastę z bakłażana i marchewki. To świetna propozycja pasty kanapkowej!
Paprykarz szczeciński
Warzywno-rybny skarb Pomorza, którego smak kojarzy każdy, dzięki recepturze Karola przygotujesz w swojej kuchni! Sprawdź przepis na domowy paprykarz szczeciński w nowej, wyjątkowej odsłonie!
Humus z tahiną i płatkami chili
To zdecydowanie najlepszy humus, jaki jadłeś. Raz zaproszony na stół będzie królował na nim już zawsze!
Wegański krem ziołowy
Świetnie sprawdzi się na kanapkach, w naleśnikach lub jako dip do słonych przekąsek! Wegański krem ziołowy jest tak prosty, pyszny i uniwersalny, że często będziesz do niego wracać.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka à la Cesar z soczystym kurczakiem
- Zupa gulaszowa z kminkiem i pieczoną papryką
- Sałatka waldorf
- Szybkie burrito według Karola Okrasy
- Grillowany schab z brzoskwiniową salsą
- Szybki sorbet z owoców leśnych z posypką z limonki
- Ragoût z kurczaka z przyprawami po meksykańsku
- Grochówka wojskowa
- Bób z boczkiem
- Drożdżowe bułeczki ze śliwkami i karmelizowaną gruszką
- Ciasto z gruszkami – przepis
- Śniadaniowe burrito
- Przecier z marchewki
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Spaghetti z królikiem
- Lizaki czekoladowo-truskawkowe
- Babka z herbatą matcha
- Faszerowana pizza z grilla
- Ciasto na pizzę
- Fondant czekoladowy – lava cake
- Pasta z awokado
- Krem karmelowy (Dulce de leche)
- Białe bolognese
- Ciasto bez tłuszczu z owocami na mleku roślinnym
- Tosty z awokado i jajkiem
- Przepis na włoską babkę Panettone
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Pieczony kalafior z sosem tahini, granatem i pistacjami
- Sałatka z brokułem i serem roquefort
- Spaghetti z pomidorami i pastą z sera ricotta
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)