Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
Krok 1: Rozdrabnianie warzyw
Pomidora umyć, przepołowić, oczyścić z nasion i usunąć nasadę szypułki. Rozdrabniać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką) 8 sekund/prędkość 5, przełożyć do innego naczynia.
Cebulę i czosnek obrać, cebulę przekroić na pół, razem z czosnkiem rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/7 sekund. Łopatką zgarnąć ze ścianek na dno pojemnika.
Krok 2: Mieszanie i doprawianie guacamole
Awokado przepołowić, usunąć pestkę i łyżką wybrać miąższ z łupiny. Wycisnąć sok z limonki. Miąższ awokado, razem z sokiem z limonki, harissą, szczyptą soli i pieprzu dodać do cebuli i mieszać (z zatkniętą miarką) 8 sekund/ prędkość 6.
Zgarnąć guacamole łopatką ze ścianek na dno pojemnika. Dodać do niego pulpę z pomidora, mieszać guacamole (z zatkniętą miarką), ustawiwszy mieszanie/10 sekund/prędkość 2.
Ponownie doprawić solą i pieprzem i zamieszać (z zatkniętą miarką), ustawiwszy mieszanie/10 sekund/prędkość 1.
RADA
Kto lubi, może do guacamole dodać 1 łyżkę świeżo posiekanej kolendry i 1 łyżeczkę crème fraîche.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Klasyczna sałatka grecka
- Guacamole
- Domek z piernika
- Śledzie po kaszubsku
- Łazanki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Świąteczne pierniczki
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Mini burgery
- Śledź w oleju
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto na pierogi
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Uszka z grzybami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ryba po japońsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)