
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
Krok 1: Rozdrabnianie warzyw
Pomidora umyć, przepołowić, oczyścić z nasion i usunąć nasadę szypułki. Rozdrabniać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką) 8 sekund/prędkość 5, przełożyć do innego naczynia.
Cebulę i czosnek obrać, cebulę przekroić na pół, razem z czosnkiem rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/7 sekund. Łopatką zgarnąć ze ścianek na dno pojemnika.
Krok 2: Mieszanie i doprawianie guacamole
Awokado przepołowić, usunąć pestkę i łyżką wybrać miąższ z łupiny. Wycisnąć sok z limonki. Miąższ awokado, razem z sokiem z limonki, harissą, szczyptą soli i pieprzu dodać do cebuli i mieszać (z zatkniętą miarką) 8 sekund/ prędkość 6.
Zgarnąć guacamole łopatką ze ścianek na dno pojemnika. Dodać do niego pulpę z pomidora, mieszać guacamole (z zatkniętą miarką), ustawiwszy mieszanie/10 sekund/prędkość 2.
Ponownie doprawić solą i pieprzem i zamieszać (z zatkniętą miarką), ustawiwszy mieszanie/10 sekund/prędkość 1.
RADA
Kto lubi, może do guacamole dodać 1 łyżkę świeżo posiekanej kolendry i 1 łyżeczkę crème fraîche.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Jajka na miękko
- Lemoniada arbuzowa
- Owsianka na mleku
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
- Kotlety siekane z kurczaka
- Rwany chlebek ziołowy
- Chlebek bananowy
- Kurczak po toskańsku
- Tort lodowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Corn dog
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Spaghetti carbonara
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)