
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Przygotowujemy pomidory i awokado
Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę. Łyżką wyciągamy miąższ do miski. Pomidory nacinamy od spodniej strony na krzyż, wrzucamy do miski z wrzątkiem. Po chwili przekładamy do miski z zimną wodą. Ściągamy skórę. Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne. Pomidory kroimy w drobną kostkę.
KROK 2: Kroimy chili i cebulę
Papryczkę chili drobno siekamy. Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę.
KROK 3: Mieszamy składniki guacamole
Awokado rozgniatamy widelcem. Dodajemy posiekane warzywa. Doprawiamy sokiem z limonki, solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną kolendrę. Całość dokładnie mieszamy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Świąteczne pierniczki
- Pierniki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Boczek pieczony
- Ryba z piekarnika
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pieczona ryba po grecku
- Przekąski sylwestrowe
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Krokiety z mięsem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kutia
- Sałatka gyros
- Uszka z grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Klasyczna sałatka grecka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)