![Guacamole z pomidorami Guacamole z pomidorami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/1d3ebedeff75-8d632df18aef-kw12_daria_guacamole_1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Przygotowujemy pomidory i awokado
Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę. Łyżką wyciągamy miąższ do miski. Pomidory nacinamy od spodniej strony na krzyż, wrzucamy do miski z wrzątkiem. Po chwili przekładamy do miski z zimną wodą. Ściągamy skórę. Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne. Pomidory kroimy w drobną kostkę.
KROK 2: Kroimy chili i cebulę
Papryczkę chili drobno siekamy. Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę.
KROK 3: Mieszamy składniki guacamole
Awokado rozgniatamy widelcem. Dodajemy posiekane warzywa. Doprawiamy sokiem z limonki, solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną kolendrę. Całość dokładnie mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
Dip z czosnkiem niedźwiedzim to doskonały dodatek do warzyw, a także mięs – sprawdzi się podczas każdego grillowania!
![Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4021b9c3524c-bdf05a264bab-Barlauch-Dip-mit-Radieschen.webp)
Wegański sos tatarski
Spróbuj sosu tatarskiego z wegańskim majonezem z kaszy jaglanej lub aquafaby!
![Wegański sos tatarski](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3bce24e22c0b-a2d302b4be6c-1250x700_Kinga_Paruzel_sos_tatarski_40313_rgb_ok.webp)
Zielone warzywa z dipem romesco
Spróbuj brokułów, szparagów i groszku w towarzystwie klasycznego hiszpańskiego dipu z pomidorów i pieczonej papryki!
![Zielone warzywa z dipem romesco](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/9b7c8f6747bd-62aa8f2f7720-Grułnes Gemuse mit Romesco-Dip.webp)
Guacamole
Przygotuj guacamole – najpopularniejszy dip w stylu meksykańskim! Doskonały do tortilli czy nachosów!
![Guacamole](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/37b6a0debe40-bedb605abaef-Guacamole_KW10_2017_Karol_1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Guacamole
- Ciasto borówkowo-brzoskwiniowe
- 2 przekąski na imprezę sylwestrową
- Szaszłyki z jagnięciny
- Gołąbki z soczewicą i grzybami
- Tabbouleh z trzech rodzajów kaszy
- Brownie z malinami
- Klopsiki sojowe
- Ajwar
- Lekka sałatka z rodzynkami
- Monogram cake
- Stek wołowy z sałatką z kaszy bulgur
- Stek wołowy w sosie serowo-tymiankowym
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Kanapki z ceviche z łososia
- Ubijany ganasz
- Jabłkowy chutney z piwem
- Idealny lukier do dekoracji
- Gruszki parowane w białym winie
- Sajgonki z mięsem mielonym
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- ZIELONY MAJONEZ
- Wegański makaron udon z tofu i warzywami
- Burger z fasoli z kremem z mango
- Smażony camembert z brzoskwiniowym carpaccio
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Krem z gotowanym indykiem
- Amerykańskie BBQ
- Kiełbaski piwne z grilla
- Kanapki sylwestrowe z pastą śledziową z awokado
Komentarze (0)