Guacamole z pomidorami

Daria Ładocha


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1: Przygotowujemy pomidory i awokado

Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę. Łyżką wyciągamy miąższ do miski. Pomidory nacinamy od spodniej strony na krzyż, wrzucamy do miski z wrzątkiem. Po chwili przekładamy do miski z zimną wodą. Ściągamy skórę. Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne. Pomidory kroimy w drobną kostkę.

KROK 2: Kroimy chili i cebulę

Papryczkę chili drobno siekamy. Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę.

KROK 3: Mieszamy składniki guacamole

Awokado rozgniatamy widelcem. Dodajemy posiekane warzywa. Doprawiamy sokiem z limonki, solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną kolendrę. Całość dokładnie mieszamy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz
Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!