Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię z pokrywką
- tarkę o drobnych oczkach
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODSMAŻAMY INDYKA
Pierś indyka kroimy w plastry o grubości ok. 1-1,5 cm. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Następnie nacieramy każdy kawałek indyka połową przygotowanej oliwy. Mięso smażymy z obu stron dość krótko, aby się ścięło, ale nie nabrało złotego koloru.
KROK 2: DODAJEMY SER
Na każdy kawałek indyka nakładamy odrobinę sera gorgonzola, przykrywamy patelnię pokrywką i zostawiamy, aż ser się roztopi.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI NA SALSĘ
Cebulę kroimy w drobną kostkę, a kolendrę siekamy. Ocieramy skórkę z limonki i kroimy truskawki w ósemki.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SALSĘ
W misce umieszczamy skórkę otartą z limonki, ocet winny, miód i cebulę. Całość dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy truskawki i kolendrę i ponownie mieszamy.
KROK 5: PODAJEMY DANIE
Indyka przekładamy na talerz i ozdabiamy salsą truskawkową. Danie podajemy jeszcze ciepłe.
Zobacz podobne
przepisy
Indyk z cukinią i grzybami z woka
Sznycel indyczy może być również podstawą dania azjatyckiego. Zobacz, jak je przygotować!
Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry
Delikatne mięso z indyka w jogurtowej marynacie wzbogacone smakiem banana – podane razem w postaci pysznych szaszłyków.
Indyk z gruszkowym nadzieniem
Naprawdę warto sięgnąć do kuchni inspirowanej Ameryką, by pożyczyć od niej przepis na indyka nadziewanego farszem z gruszek.
Indyk faszerowany suszonymi morelami z grilla
Potrawy z grilla także mogą być bardzo wyrafinowane. Dowód? Roladki z faszerowanego indyka.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak marynowany w miodzie z chłodnikiem i ziemniaczkami
- Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
- Królik w śmietanowo - musztardowym sosie z białego wina
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Sałatka z grillowanych owoców
- Pieczone udka kurczaka z ryżem z warzywami i świeżą miętą
- Królik z musztardą pieczony w rękawie
- Sznycle z indyka z kapustą i kumkwatem
- Łosoś w sosie teriyaki z warzywami na parze
- Indyk caprese
- Ciasto czekoladowe z białą fasolą i śmietaną truskawkową
- Dacquoise z musem z sera gorgonzola i karmelizowanymi gruszkami
- Kalarepa faszerowana grochem
- Pieczony bakłażan z indykiem
- Klopsiki z kurczaka z czerwoną kapustą
- Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Gruszki parowane w białym winie
- Tarta z czerstwego pieczywa
- Makaron z boczkiem i brukselką
- Pomidory truskawkowe z marynowaną cebulką
- ZIELONY MAJONEZ
- Ubijany ganasz
- Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
- Cytrynowe ciasteczka owsiane z makiem
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- Pinsa verde
- Dorsz z pappardelle z marchewki
- Sałatka śniadaniowa z chorizo
- Sałatka z chrupiącym kalmarami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)