zobacz film Indyk z salsą truskawkową

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • patelnię z pokrywką
  • tarkę o drobnych oczkach

Sposób przygotowania:

KROK 1: PODSMAŻAMY INDYKA

Pierś indyka kroimy w plastry o grubości ok. 1-1,5 cm. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Następnie nacieramy każdy kawałek indyka połową przygotowanej oliwy. Mięso smażymy z obu stron dość krótko, aby się ścięło, ale nie nabrało złotego koloru.

KROK 2: DODAJEMY SER

Na każdy kawałek indyka nakładamy odrobinę sera gorgonzola, przykrywamy patelnię pokrywką i zostawiamy, aż ser się roztopi.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI NA SALSĘ

Cebulę kroimy w drobną kostkę, a kolendrę siekamy. Ocieramy skórkę z limonki i kroimy truskawki w ósemki.

KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SALSĘ

W misce umieszczamy skórkę otartą z limonki, ocet winny, miód i cebulę. Całość dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy truskawki i kolendrę i ponownie mieszamy.

KROK 5: PODAJEMY DANIE

Indyka przekładamy na talerz i ozdabiamy salsą truskawkową. Danie podajemy jeszcze ciepłe.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!