
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię z pokrywką
- tarkę o drobnych oczkach
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODSMAŻAMY INDYKA
Pierś indyka kroimy w plastry o grubości ok. 1-1,5 cm. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Następnie nacieramy każdy kawałek indyka połową przygotowanej oliwy. Mięso smażymy z obu stron dość krótko, aby się ścięło, ale nie nabrało złotego koloru.
KROK 2: DODAJEMY SER
Na każdy kawałek indyka nakładamy odrobinę sera gorgonzola, przykrywamy patelnię pokrywką i zostawiamy, aż ser się roztopi.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI NA SALSĘ
Cebulę kroimy w drobną kostkę, a kolendrę siekamy. Ocieramy skórkę z limonki i kroimy truskawki w ósemki.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SALSĘ
W misce umieszczamy skórkę otartą z limonki, ocet winny, miód i cebulę. Całość dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy truskawki i kolendrę i ponownie mieszamy.
KROK 5: PODAJEMY DANIE
Indyka przekładamy na talerz i ozdabiamy salsą truskawkową. Danie podajemy jeszcze ciepłe.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka gyros
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Uszka z grzybami
- Ryba z piekarnika
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Mini burgery
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Łazanki
- Sernik pistacjowy
- Kutia
- Domek z piernika
- Spaghetti carbonara
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Przekąski sylwestrowe
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)