Kapusta włoska faszerowana mięsem

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1: Gotujemy kaszę

Kaszę gotujemy według wskazań na opakowaniu.

KROK 2: Wydrążamy kapustę

Kapusta faszerowana mięsem - Wydrążamy kapustę

Główkę kapusty sparzamy w całości we wrzątku. Zdejmujemy zewnętrzne liście i odkładamy na bok. Wydrążamy środek tak, aby pozostała 3-centymetrowa warstwa liści.

 

KROK 3: Przygotowujemy farsz

Kapusta faszerowana mięsem - Przygotowujemy farsz

Wydrążony środek siekamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Dodajemy posiekany czosnek wraz z natką pietruszki. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy i przekładamy do miski. Na tej samej patelni smażymy 1 pokrojoną w kostkę cebulę (do zeszklenia). Cebulę przekładamy do miski z kapustą, mieszamy. Dodajemy mięso mielone, jajo oraz ugotowaną kaszę. Dokładnie mieszamy farsz. Wydrążoną kapustę faszerujemy.

KROK 4: Kapustę wkładamy do piekarnika

Kapusta faszerowana mięsem - Kapustę wkładamy do piekarnika

Kapustę przykrywamy wcześniej odciętymi liśćmi i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Pieczemy 60 minut.

 

KROK 5: Podajemy pyszne danie

Cebulę i suszone pomidory siekamy i podsmażamy na maśle. Faszerowaną kapustę podajemy pokrojoną w ząbki wraz z cebulką i pomidorami.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3250 dni temu
    Drodzy Goście, do tego przepisu nie ma filmiku. Jednak zachęcamy do wypróbowania przepisu Karola! :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3251 dni temu
    Gdzie kuźwa wideo!! Znów w cięcia??

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3251 dni temu
    No właśnie. Gdzie video?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3252 dni temu
    A gdzie filmik?:(

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3250 dni temu
    Do tego przepisu nie ma filmiku. Zapraszamy do obejrzenia w tym tygodniu filmu Pawła Małeckiego i Roberta Burneiki! :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!