Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Gotujemy kaszę
Kaszę gotujemy według wskazań na opakowaniu.
KROK 2: Wydrążamy kapustę
Główkę kapusty sparzamy w całości we wrzątku. Zdejmujemy zewnętrzne liście i odkładamy na bok. Wydrążamy środek tak, aby pozostała 3-centymetrowa warstwa liści.
KROK 3: Przygotowujemy farsz
Wydrążony środek siekamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Dodajemy posiekany czosnek wraz z natką pietruszki. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy i przekładamy do miski. Na tej samej patelni smażymy 1 pokrojoną w kostkę cebulę (do zeszklenia). Cebulę przekładamy do miski z kapustą, mieszamy. Dodajemy mięso mielone, jajo oraz ugotowaną kaszę. Dokładnie mieszamy farsz. Wydrążoną kapustę faszerujemy.
KROK 4: Kapustę wkładamy do piekarnika
Kapustę przykrywamy wcześniej odciętymi liśćmi i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Pieczemy 60 minut.
KROK 5: Podajemy pyszne danie
Cebulę i suszone pomidory siekamy i podsmażamy na maśle. Faszerowaną kapustę podajemy pokrojoną w ząbki wraz z cebulką i pomidorami.
Zobacz podobne
przepisy
Lazania - szybka wersja
Karol Okrasa udowadnia, że można połączyć kuchnię w stylu włoskim z kuchnią polską - sprawdź!
Szybka kapusta po grecku
Jednogarnkowa potrawa, którą można przygotować już w dwa kwadranse! Idealny pomysł na szybki i smaczny posiłek.
Bifteki z fetą
Greckie klopsiki to śródziemnomorski pomysł na kotlety mielone. Feta i przyprawy to gwarancja niepowtarzalnego smaku.
Kaszotto kokosowe z klopsikami z mięsa mielonego z warzywami i kozim serem
Oryginalna interpretacja włoskiego risotto. Kasza to samo zdrowie, a w tym przepisie jest doskonała!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Uszka z grzybami
- Wegańska ryba po grecku
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto marchewkowe
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kutia
- Kapusta z grochem
- Pieczona ryba po grecku
- Sałatka gyros
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
3250 dni temu
Drodzy Goście, do tego przepisu nie ma filmiku. Jednak zachęcamy do wypróbowania przepisu Karola! :)
odpowiedz
3251 dni temu
Gdzie kuźwa wideo!! Znów w cięcia??
odpowiedz
3251 dni temu
No właśnie. Gdzie video?
odpowiedz
3252 dni temu
A gdzie filmik?:(
odpowiedz
3250 dni temu
Do tego przepisu nie ma filmiku. Zapraszamy do obejrzenia w tym tygodniu filmu Pawła Małeckiego i Roberta Burneiki! :)