Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Mieszamy kaszę z innymi składnikami
Białko oddzielamy od żółtka. Kozi ser, żółtko jajka, kaszę i mąkę mieszamy. Doprawiamy pieprzem, gałką muszkatołową i odrobiną soli. Odstawiamy na 20 minut do lodówki do spęcznienia.
Krok 2: Przygotowujemy dressing, orzechy i roszponkę
Roszponkę myjemy i odwirowujemy do sucha. Orzechy włoskie lekko podprażamy na patelni bez dodatku tłuszczu, studzimy, a następnie grubo siekamy. Ocet balsamiczny, musztardę, miód, sól i pieprz roztrzepujemy, dodajemy oliwę i energicznie mieszamy.
Krok 3: Gotujemy masę serową
Posoloną wodę doprowadzamy do wrzenia w szerokim garnku. Masę serową rozdzielamy na 12 części i wkładamy do wody. Gotujemy w niej przez 4-5 minut (woda nie powinna wrzeć), a następnie wyjmujemy i dobrze odsączamy. Sałatę mieszamy z orzechami włoskimi i dressingiem (1 łyżkę dressingu pozostawiamy), przekładamy na talerze i układamy na niej kawałki sera. Skrapiamy pozostałym dressingiem.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z cukinią, kaszą bulgur i serem kozim
Sałatka pełna aromatów i witamin. To połączenie zaskoczy każdego z was!
Sałatka z kozim serem
Sałatka z marynowanymi w miodzie orzechami, chrupiącym miksem sałat i serem kozim – łatwy przepis na udaną sałatkę!
Sałatka z dzikiego ryżu z grejpfrutem i fasolką
Niebanalne połączenie orzeźwiającego grejpfruta z zieloną fasolką, mieszanką ryżu oraz delikatnym kozim serem.
Sałatka z roszponki i pomidorów
Sałatka chlebowa z pomidorami, roszponką i greckim serem to danie, które pozwoli Ci wykorzystać nawet czerstwe pieczywo.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta Cytrynowa
- Tarta razowa z botwinką i kozim serem
- Sałatka z kozim serem
- Pizza 4 sery
- Podpłomyki z koprem włoskim i brzoskwinią
- Szarlotka z orzechami nerkowca
- Polędwiczki wieprzowe z czekoladą
- Zapiekanka z makaronem i kabanosami
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Tarta z burakiem
- Chleb z pastą z serka koziego
- Pizza bianca z kurkami
- Suflety z serem munster
- Kuleczki z koziego sera
- PASTA Z KOZIEGO SERA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Zębacz smugowy pieczony w limonkowej marynacie
- Bulion warzywny
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Sernikoblondie z owocami
- Czekoladowy placek ze śliwkami
- Nuggetsy z tempehu
- Kanapka cała wspaniała
- Kanapka szybka rybka
- Gęś w sosie musztardowym z sałatką z bobu i marchewki
- Chleb na domowym zakwasie z koprem włoskim
- Burek z serem kozim i oliwkami
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Sałatka z kaszą i ziarnami
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1552 dni temu
Nie jestem szczególnie utalentowany kulinarnie, ani nie jestem zawodowcem. Danie zrobiłem zgodnie z przepisem, zajęło mi to 1,5h. Moim zdaniem, trochę marnowanie dobrego koziego sera. Kasza manna trochę wciśnięta na siłę, jakby ktoś stwierdził w ostatniej chwili "ej, dorzuć tam kaszkę, bo musimy jakiś przepis na opakowaniach wydrukować" przez co kluseczki smakują jak gluty kaszki porozrzucane po roszpunce, tylko mgliście przypominające nutą kwasoty kozi serek. Polecam raczej rozrzucić twarożek po sałatce, lub jeśli na ciepło - zainwestować w twardy dojrzewający ser kozi, na patelnię grillową a potem na sałatki. Werdykt - ostateczny efekt nie jest wart zachodu.
odpowiedz
512 dni temu
Dzięki!