![KLASYCZNA KRUSZONKA I ZAPIEKANE BRZOSKWINIE KLASYCZNA KRUSZONKA I ZAPIEKANE BRZOSKWINIE](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/c5434639e0aa-cf800a069bfb-KRUSZONKA_NA_3_SPOSOBY_KLASYCZNA_WEGANSKA_MIGDALOWA_1250x700_3.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- naczynia żaroodporne do zapiekania
- piekarnik rozgrzany do temperatury 185-190°C
KRUSZONKA KLASYCZNA
Mąkę pszenną łączymy w misce z cukrem pudrem. Dodajemy masło pokrojone w kostkę. Laskę wanilii rozcinamy wzdłuż na pół. Nasiona wyjmujemy tępą stroną noża i dodajemy do mąki.
Całość wyrabiamy, aż składniki połączą się w drobne okruszki i większe grudki. Wstawiamy do lodówki na ok. 20 minut.
BRZOSKWINIE POD KLASYCZNĄ KRUSZONKĄ
Na suchej, dobrze rozgrzanej patelni karmelizujemy cukier. Gdy się rozpuści i nabierze złotego koloru, dodajemy brzoskwinie pokrojone w cząstki. Karmelizujemy ok. 5-7 minut, aż owoce delikatnie zmiękną.
Skarmelizowane brzoskwinie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Z wierzchu posypujemy kruszonką tak, by w całości przykryła owoce. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 185-190°C. Kruszonka powinna nabrać ładnego złotego koloru.
Zobacz podobne
przepisy
Owoce z kruszonką owsianą
Łatwy i pyszny deser, a do tego od Karola Okrasy! Wypróbuj przepis na owoce pod kruszonką z płatków owsianych!
![Owoce z kruszonką owsianą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7c8889db074b-f8f59a1f778e-40_Owoce_z_kruszonka_owsiana_174_FIT_K_1250x700.webp)
Grillowane jabłka z kruszonką i lodami
Pieczone jabłka, które smakują jak szarlotka i które można przyrządzić w grillu? Jak najbardziej! To pyszny i prosty deser, który zajmie o wiele mniej czasu niż upieczenie tradycyjnej szarlotki.
![Grillowane jabłka z kruszonką i lodami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/20ebb8ac451c-2c0448710a7c-kw19-2022-kinga-paruzel-grillowane-jablka-z-kruszonka-i-lodami.webp)
KRUSZONKA MIGDAŁOWA I ZAPIEKANE POD NIĄ ŚLIWKI
Kruszonka migdałowa to świetna alternatywa dla tej klasycznej. Sięgnij również po przepis na śliwki pod migdałową kruszonką!
![KRUSZONKA MIGDAŁOWA I ZAPIEKANE POD NIĄ ŚLIWKI](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/6971acc68056-5f7ef9c9f1cb-KRUSZONKA_NA_3_SPOSOBY_KLASYCZNA_WEGANSKA_MIGDALOWA_1250x700_2.webp)
KRUSZONKA WEGAŃSKA I MALINY ZAPIEKANE POD KRUSZONKĄ
Kruszonkę wegańską przygotujesz w mig! A razem z nią zapiecz maliny – pycha!
![KRUSZONKA WEGAŃSKA I MALINY ZAPIEKANE POD KRUSZONKĄ](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2cd4df05a9be-9553620374bc-KRUSZONKA_NA_3_SPOSOBY_KLASYCZNA_WEGANSKA_MIGDALOWA_1250x700_1.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kaczka po chińsku ze smażonym makaronem chow mein i z warzywami
- Hachis parmentier czyli francuska zapiekanka mięsno-ziemniaczana
- Piersi kaczki faszerowane suszonymi śliwkami i morelami
- Mięsno-serowe empanadas z warzywami
- Placek ze śliwkami i bezą
- Tarta z wiśniami
- Pulpety gryczane w delikatnym winnym sosie
- Crumble z owocami i ziołowo-cytrynowym cukrem
- Owoce pod chrupiącą kruszonką
- Owoce z kruszonką owsianą
- Jabłka pod wegańską kruszonką
- KLASYCZNA DALGONA COFFEE
- MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z ŻELEM TRUSKAWKOWYM
- Błyskawiczne pierniczki
- Lahmacun, czyli pizza w stylu tureckim
- Chia parfait z domową granolą
- Sos słodko-kwaśny
- Różowy makaron z burakami
- Marynata grillowa do mięsa drobiowego
- Smażone pierogi z twarogiem, ziemniakami i kapustą
- Ciasto czekoladowe z białą fasolą i śmietaną truskawkową
- Przepis na risotto z mięsem mielonym
- Lodowe babeczki
- Nowoczesna maczanka w azjatyckim stylu
- Ogórki w stylu kozackim
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Wegański awokado burger
- Grillowany śledź z kaszą orkiszową i surówką z fenkułu
- GOFRY DROŻDŻOWE W STYLU BELGIJSKIM
- Klopsiki z kurczaka z czerwoną kapustą
Komentarze (0)