Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- naczynia żaroodporne do zapiekania
- piekarnik rozgrzany do temperatury 185-190°C
KRUSZONKA WEGAŃSKA
Mąkę łączymy w misce z cukrem trzcinowym zmielonym za pomocą młynka do kawy. Dodajemy płatki jaglane i margarynę pokrojoną w kostkę. Całość wyrabiamy, aż składniki połączą się w drobne okruszki i większe grudki. Wstawiamy do lodówki na ok. 20 minut.
MALINY POD WEGAŃSKĄ KRUSZONKĄ
Maliny przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy z wierzchu migdałową kruszonką tak, by w całości przykryła owoce. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 185-190°C. Kruszonka powinna nabrać ładnego złotego koloru.
Upieczone owoce pod kruszonką posypujemy cukrem pudrem przesianym przez sitko. Dekorujemy świeżymi malinami i listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Owoce z kruszonką owsianą
Łatwy i pyszny deser, a do tego od Karola Okrasy! Wypróbuj przepis na owoce pod kruszonką z płatków owsianych!
Owoce pod owsiano-orzechową kruszonką
Klasyczne crumble to idealny domowy deser dla łasuchów w każdym wieku. Wykorzystaj ulubione owoce, przygotuj kruszonkę i podaj coś pysznego na słodki podwieczorek!
Jabłka pod wegańską kruszonką
Cudowne sakiewki wypełnione soczystymi jabłkami i chrupiącą kruszonką. Idealny deser na letnie popołudnie.
KRUSZONKA MIGDAŁOWA I ZAPIEKANE POD NIĄ ŚLIWKI
Kruszonka migdałowa to świetna alternatywa dla tej klasycznej. Sięgnij również po przepis na śliwki pod migdałową kruszonką!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta ze szparagami i cebulą
- Sernik z malinami
- Placek kokosowo-malinowy
- Deser czekoladowo-kawowy z gorącymi malinami
- Zupa krem z kawałkami kurczaka
- 3 sposoby na koktajle
- Iberyjska sałatka z owocami morza
- Wegańskie brownie z fasoli
- Ryż zapiekany z jabłkami i bezą
- Enchilady z dynią i fasolą w sosie pomidorowym
- Biszkopt z masą śmietanową i galaretką
- Wegańska zupa pieczarkowa z czosnkiem
- Owoce pod owsiano-orzechową kruszonką
- KLASYCZNA KRUSZONKA I ZAPIEKANE BRZOSKWINIE
- Lody truskawkowo-jogurtowe
- Sok pomarańczowo-marchewkowo-jabłkowy z kurkumą
- Agarowe galaretki jagodowe
- Grillowane wegekiełbaski z sosem miodowo-pomidorowym
- Kopytka z kasztanami i grzybami
- Bulion wołowy
- Krupnik z pomidorami
- Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
- Warkocz z ciasta francuskiego z szynką
- Sakiewki nadziewane plamiakiem i krewetkami podawane z zielonymi szparagami
- Szparagi z ziemniaczanym purée z trybulą
- Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
- Chleb chmurka z TikToka
- Sałatka z homara z arbuzem
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
- Wrapy z kurczakiem w sosie mango
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)