 
            
        Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- naczynia żaroodporne do zapiekania
- piekarnik rozgrzany do temperatury 185-190°C
KRUSZONKA WEGAŃSKA
Mąkę łączymy w misce z cukrem trzcinowym zmielonym za pomocą młynka do kawy. Dodajemy płatki jaglane i margarynę pokrojoną w kostkę. Całość wyrabiamy, aż składniki połączą się w drobne okruszki i większe grudki. Wstawiamy do lodówki na ok. 20 minut.
MALINY POD WEGAŃSKĄ KRUSZONKĄ
Maliny przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy z wierzchu migdałową kruszonką tak, by w całości przykryła owoce. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 185-190°C. Kruszonka powinna nabrać ładnego złotego koloru.
Upieczone owoce pod kruszonką posypujemy cukrem pudrem przesianym przez sitko. Dekorujemy świeżymi malinami i listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Nuggetsy z kurczaka
- Mini burgery
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sernik pistacjowy
- Śledzie po kaszubsku
- Pieczona ryba po grecku
- Makówki śląskie
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Kutia
- Ciasto marchewkowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Burek ze szpinakiem
- Domek z piernika
- Pierniki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Piernik świąteczny
- Guacamole
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania 
  
				
				 
				
				 
				
				 
				
				 
    
Komentarze (0)