
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- naczynia żaroodporne do zapiekania
- piekarnik rozgrzany do temperatury 185-190°C
KRUSZONKA WEGAŃSKA
Mąkę łączymy w misce z cukrem trzcinowym zmielonym za pomocą młynka do kawy. Dodajemy płatki jaglane i margarynę pokrojoną w kostkę. Całość wyrabiamy, aż składniki połączą się w drobne okruszki i większe grudki. Wstawiamy do lodówki na ok. 20 minut.
MALINY POD WEGAŃSKĄ KRUSZONKĄ
Maliny przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy z wierzchu migdałową kruszonką tak, by w całości przykryła owoce. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 185-190°C. Kruszonka powinna nabrać ładnego złotego koloru.
Upieczone owoce pod kruszonką posypujemy cukrem pudrem przesianym przez sitko. Dekorujemy świeżymi malinami i listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Risotto z kurczakiem
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Marynata do kurczaka
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Camembert z grilla
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Pierogi ze szpinakiem i serem
- Burek ze szpinakiem
- Pulpety z indyka w sosie pomidorowym
- Stek z grilla wołowy
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym
- Butter chicken
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)