Koktajl z czerwonych pomarańczy

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • zaparzacz do herbaty
  • blender kielichowy
  • papierowe lub metalowe słomki

Przygotuj wcześniej:

Susz hibiskusa umieść w zaparzaczu do herbaty i zalej gorącą wodą. Parz pod przykryciem ok. 10 minut, a następnie odstaw herbatę do całkowitego wystudzenia.

Sposób przygotowania:

Krok 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI KOKTAJLU

Pomarańcze obieramy ze skórki, dzielimy na mniejsze cząstki i przekładamy do naczynia blendera kielichowego. Dodajemy truskawki, maliny i ¾ szklanki zimnej herbaty z hibiskusa.

Krok 2: MIKSUJEMY I PODAJEMY KOKTAJL

Wszystkie składniki miksujemy na gładki, jednolity koktajl. Koktajl przelewamy do wysokich szklanek lub kubków. Dekorujemy dwoma plasterkami czerwonej pomarańczy. Podajemy z papierowymi lub metalowymi słomkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    187 dni temu
    nie... niestety NIE posmakowało mi :( ale zrobiłam swoją własną modyfikacje: dałam o 1/3 mniej soku z pomaranczy i o połowe mniej tej herbaty z hibiskusa, i 1-2 duże lyżki miodu... to jeszcze da się wypić w upalne dni, taki schłodzony.... smakuje jak mrożona herbata o smaku truskawkowo-malinowym

    odpowiedz

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!