Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- zaparzacz do herbaty
- blender kielichowy
- papierowe lub metalowe słomki
Przygotuj wcześniej:
Susz hibiskusa umieść w zaparzaczu do herbaty i zalej gorącą wodą. Parz pod przykryciem ok. 10 minut, a następnie odstaw herbatę do całkowitego wystudzenia.
Sposób przygotowania:
Krok 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI KOKTAJLU
Pomarańcze obieramy ze skórki, dzielimy na mniejsze cząstki i przekładamy do naczynia blendera kielichowego. Dodajemy truskawki, maliny i ¾ szklanki zimnej herbaty z hibiskusa.
Krok 2: MIKSUJEMY I PODAJEMY KOKTAJL
Wszystkie składniki miksujemy na gładki, jednolity koktajl. Koktajl przelewamy do wysokich szklanek lub kubków. Dekorujemy dwoma plasterkami czerwonej pomarańczy. Podajemy z papierowymi lub metalowymi słomkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Boczek pieczony
- Pistacjowy sernik baskijski
- Klasyczna sałatka grecka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierniki
- Łazanki
- Sernik pistacjowy
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ryba z piekarnika
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Uszka z grzybami
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto na pierogi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
906 dni temu
Dobre
Odpowiedz
1311 dni temu
nie... niestety NIE posmakowało mi :( ale zrobiłam swoją własną modyfikacje: dałam o 1/3 mniej soku z pomaranczy i o połowe mniej tej herbaty z hibiskusa, i 1-2 duże lyżki miodu... to jeszcze da się wypić w upalne dni, taki schłodzony.... smakuje jak mrożona herbata o smaku truskawkowo-malinowym
Odpowiedz