
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- zaparzacz do herbaty
- blender kielichowy
- papierowe lub metalowe słomki
Przygotuj wcześniej:
Susz hibiskusa umieść w zaparzaczu do herbaty i zalej gorącą wodą. Parz pod przykryciem ok. 10 minut, a następnie odstaw herbatę do całkowitego wystudzenia.
Sposób przygotowania:
Krok 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI KOKTAJLU
Pomarańcze obieramy ze skórki, dzielimy na mniejsze cząstki i przekładamy do naczynia blendera kielichowego. Dodajemy truskawki, maliny i ¾ szklanki zimnej herbaty z hibiskusa.
Krok 2: MIKSUJEMY I PODAJEMY KOKTAJL
Wszystkie składniki miksujemy na gładki, jednolity koktajl. Koktajl przelewamy do wysokich szklanek lub kubków. Dekorujemy dwoma plasterkami czerwonej pomarańczy. Podajemy z papierowymi lub metalowymi słomkami.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Sos słodko-kwaśny
- Jajka na miękko
- Mini burgery
- Lemoniada arbuzowa
- Owsianka na mleku
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Corn dog
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
836 dni temu
Dobre
odpowiedz
1241 dni temu
nie... niestety NIE posmakowało mi :( ale zrobiłam swoją własną modyfikacje: dałam o 1/3 mniej soku z pomaranczy i o połowe mniej tej herbaty z hibiskusa, i 1-2 duże lyżki miodu... to jeszcze da się wypić w upalne dni, taki schłodzony.... smakuje jak mrożona herbata o smaku truskawkowo-malinowym
odpowiedz