zobacz film

Darek Gutkowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • kieliszki

Krok 1: Gotujemy krewetki

Majonez łączymy z keczupem. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.

Do gotującej się wody dodajemy sok z ćwiartki limonki, doprawiamy solą, a następnie dolewamy wino i wrzucamy krewetki. Gotujemy, aż uzyskają różowy kolor.

Krok 2: Kroimy owoce

Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę i pozbawiamy je skóry. Miąższ kroimy w kostkę. Grejpfruta obieramy i wycinamy filety oraz wyciskamy sok. Krewetki doprawiamy sokiem z grejpfruta i limonki.

Krok 3: Układamy warstwy koktajlu

Sałatę myjemy i wrzucamy do miski. Doprawiamy solą i pieprzem, polewamy oliwą. Mieszamy. Do krewetek dodajemy sos i też dokładnie mieszamy. W kieliszkach układamy sałatę, następnie krewetki i awokado. Dekorujemy filetami grejpfruta oraz listkami świeżej bazylii.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    92 dni temu
    Takie sobie i zamias krewetek dalam kurczka bo smakuje tak samo a ksztuje 650 za kilo a nie 100 nie dzienkuje za takie przepsy chyba dla amerykanow a nie dla nas matek rodzin dzieci a stefan wogle nie zjad bo powiedzial ze kwasne kotlet to kotlet jednak i nik nie nazeka

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram