Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- kieliszki
Krok 1: Gotujemy krewetki
Majonez łączymy z keczupem. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
Do gotującej się wody dodajemy sok z ćwiartki limonki, doprawiamy solą, a następnie dolewamy wino i wrzucamy krewetki. Gotujemy, aż uzyskają różowy kolor.
Krok 2: Kroimy owoce
Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę i pozbawiamy je skóry. Miąższ kroimy w kostkę. Grejpfruta obieramy i wycinamy filety oraz wyciskamy sok. Krewetki doprawiamy sokiem z grejpfruta i limonki.
Krok 3: Układamy warstwy koktajlu
Sałatę myjemy i wrzucamy do miski. Doprawiamy solą i pieprzem, polewamy oliwą. Mieszamy. Do krewetek dodajemy sos i też dokładnie mieszamy. W kieliszkach układamy sałatę, następnie krewetki i awokado. Dekorujemy filetami grejpfruta oraz listkami świeżej bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Krewetki w cieście
Orientalna propozycja obiadowa z delikatnym mięsem krewetek w roli głównej – do przygotowania w szybki i prosty sposób.
Szaszłyki z krewetek po azjatycku
Orientalne klopsiki z krewetek podane z soczystym grejpfrutem z dodatkiem imbiru i sosu sojowego. Warto spróbować!
Krewetki tygrysie w maślanym sosie z botwinki i czosnku
Krewetki w połączeniu z groszkiem cukrowym i sosem z botwinką smakują wyśmienicie – wypróbuj!
Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
Wrapy z krewetkami, warzywami oraz masłem cytrynowym – pyszna propozycja obiadu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z krewetek z sosem z limonek
- Krewetki w mleku kokosowym. Dla Niej.
- Szaszłyki z krewetek po azjatycku
- Krewetkowo-wieprzowe pulpeciki po wietnamsku z grilla z sałatką z arbuza i ogórka
- Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
- Quesadillas z fasolą i tuńczykiem
- Śniadaniowe burrito
- Tort z babeczek
- Kalmary w sosie pomidorowym
- Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- Tarta czekoladowo-kawowa z jagodami
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Spaghetti z sosem z awokado
- Wegańskie lody czekoladowe z awokado
- Ciasto z batatów i mango
- Tort bezowy z poziomkami
- Przecier ze świeżych owoców
- Bułeczki cynamonowe z kubka
- Ciasto drożdżowe z nadzieniem marcepanowo-czekoladowym
- Wegański deser czekoladowy z chia
- Sorbet brzoskwiniowy z arbuzem
- Kisiel z owoców lasu
- Mango Margarita bez alkoholu
- Zapiekana polędwica wieprzowa na białej fasoli
- Szaszłyki z halloumi
- Sałatka z pomelo, burakiem i łososiem
- Składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami
- Zupa fasolowa z botwiną i młodymi ziemniakami
- Kluski kładzione
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
2344 dni temu
Takie sobie i zamias krewetek dalam kurczka bo smakuje tak samo a ksztuje 650 za kilo a nie 100 nie dzienkuje za takie przepsy chyba dla amerykanow a nie dla nas matek rodzin dzieci a stefan wogle nie zjad bo powiedzial ze kwasne kotlet to kotlet jednak i nik nie nazeka
odpowiedz
2213 dni temu
Nie smakuje to nie jedz i proste..... dla mnie bomba :)
2139 dni temu
Tak to jest jak się pińcet plusy biorą za kucharzenie czegos więcej poza krupnikiem i mielonymi. Grażyna idź lepiej szczawiu narwać, najtaniej ci wyjdzie.
1621 dni temu
Szmalcu pojec, bydzie jeszcze taniej.
1462 dni temu
A co to znaczy NAZEKA????
1421 dni temu
O matko! Aż chce się powiedzieć: nie samym kurczakiem człowiek żyje! Czyli dla Polaków tylko przysłowiowy schabowy z ziemniakam??? Jak się dało kurczaka do przepisu na krewetki to może i średnio wyszło i smak nie ten sam... Przepis super! Gorycz grejpfruta pięknie podkreśla wyrafinowany smak krewetek podkręcony winem. Szybko się robi, więc na przystawkę idealny pomysł.
581 dni temu
Dla was jest salceson.