
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender lub robot wielofunkcyjny
- tarkę
- papier do pieczenia
- blachę do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ DO KOTLECIKÓW
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze. Do blendera przekładamy rybę z ziemniakami. Całość miksujemy, aż uzyskamy gładką masę.
KROK 2: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Przekładamy całość do miski, dodajemy startą marchewkę, posiekane szpinak, bazylię i koperek. Dodajemy płatki owsiane i skórkę otartą z cytryny. Całość dokładnie mieszamy aż do połączenia składników.
KROK 3: FORMUJEMY KOTLECIKI
Z tak przygotowanej masy formujemy niewielkie kotleciki, co jakiś czas mocząc dłonie w wodzie.
KROK 4: PIECZEMY KOTLECIKI
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszce układamy kotleciki. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C z funkcją góra-dół i pieczemy przez 20-25 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Dressing musztardowo-miodowy
- Grillowana cukinia
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Kurczak po wietnamsku
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Deser z tapioką
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Spaghetti carbonara
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Butter chicken
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)