Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender lub robot wielofunkcyjny
- tarkę
- papier do pieczenia
- blachę do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ DO KOTLECIKÓW
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze. Do blendera przekładamy rybę z ziemniakami. Całość miksujemy, aż uzyskamy gładką masę.
KROK 2: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Przekładamy całość do miski, dodajemy startą marchewkę, posiekane szpinak, bazylię i koperek. Dodajemy płatki owsiane i skórkę otartą z cytryny. Całość dokładnie mieszamy aż do połączenia składników.
KROK 3: FORMUJEMY KOTLECIKI
Z tak przygotowanej masy formujemy niewielkie kotleciki, co jakiś czas mocząc dłonie w wodzie.
KROK 4: PIECZEMY KOTLECIKI
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszce układamy kotleciki. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C z funkcją góra-dół i pieczemy przez 20-25 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z tuńczykiem – pomysł na lunchbox
Zastanawiasz się, co zapakować dzieciom do lunchboxu? Skorzystaj z pomysłu DJ i wypełnij śniadaniowe pudełko pyszną sałatką z tuńczykiem.
Tortilla z salami i serem – pomysł na lunchbox
Co zapakować do dziecięcego lunchboxu? Darek Gutkowski przychodzi z podpowiedzią i pokazuje, jak przygotować tortillę z salami i serem.
Tosty z batata i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
Tosty z batata? Spring rollsy z owoców? Zerknij na przepis Kingi i jej gościa, i sprawdź, jak przygotować pyszny i pożywny lunchbox dla swojego dziecka.
Zapiekanka do lunchboxa
Zapiekanka na drugie śniadanie? Brzmi pysznie i tak też smakuje. Ciasto z ciecierzycy z dodatkiem szynki, jajek i sera to połączenie, które dzieci pokochają. Upiecz ją, wykorzystując przepis Karola!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Szaszłyki z krewetek w słodko-ostrej marynacie
- Grillowana kukurydza
- Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
- Kotleciki ziemniaczane z kaszą
- Tarta z burakiem
- Piernik z marchwi
- Wegańskie leczo ze śliwką
- Kokosowe placuszki z wegańskim jogurtem
- Zapiekanka z wegańskim mielonym i warzywami
- Sałatka warzywne ciastko
- Indyk caprese
- Zupa pieczarkowa z gnocchi
- Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
- Precel z łososiem
- Wrap z łososiem i warzywami
- Kisiel gryczany z sosem miodowo-cytrynowym
- Kanapkowe szaszłyki
- Sałatka z pieczonych buraków z sosem z pędów sosny
- Wytrawny pudding chlebowy
- Babeczki czekoladowe z suszonymi żurawinami
- Kapuśniak z kimchi
- Pieczona makrela w chlebku pita
- Lunchbox z pastą z ciecierzycy
- Klasyczne croquetas z szynką serrano
- Stollen – drożdżowa strucla bożonarodzeniowa
- Zupa z zielonych szparagów z kiełkami i twarogiem
- Tort jeżynowy z czerwoną porzeczką
- Pamuła – zupa owocowa z okrasą
- Kanapka z klopsikami w sosie pomidorowym z burratą
- Naleśniki. Przepis na ciasto na naleśniki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)