Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender lub robot wielofunkcyjny
- tarkę
- papier do pieczenia
- blachę do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ DO KOTLECIKÓW
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze. Do blendera przekładamy rybę z ziemniakami. Całość miksujemy, aż uzyskamy gładką masę.
KROK 2: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Przekładamy całość do miski, dodajemy startą marchewkę, posiekane szpinak, bazylię i koperek. Dodajemy płatki owsiane i skórkę otartą z cytryny. Całość dokładnie mieszamy aż do połączenia składników.
KROK 3: FORMUJEMY KOTLECIKI
Z tak przygotowanej masy formujemy niewielkie kotleciki, co jakiś czas mocząc dłonie w wodzie.
KROK 4: PIECZEMY KOTLECIKI
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszce układamy kotleciki. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C z funkcją góra-dół i pieczemy przez 20-25 minut.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Nuggetsy z kurczaka
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Jajka na miękko
- Spaghetti carbonara
- Klasyczna sałatka grecka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ryba z piekarnika
- Piernik świąteczny
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka gyros
- Pierniki
- Boczek pieczony
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Burek ze szpinakiem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto na pierogi
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)