zobacz film Kolacja malucha – kotleciki rybne z warzywami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blender lub robot wielofunkcyjny
  • tarkę
  • papier do pieczenia
  • blachę do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ DO KOTLECIKÓW

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze. Do blendera przekładamy rybę z ziemniakami. Całość miksujemy, aż uzyskamy gładką masę.

KROK 2: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Przekładamy całość do miski, dodajemy startą marchewkę, posiekane szpinak, bazylię i koperek. Dodajemy płatki owsiane i skórkę otartą z cytryny. Całość dokładnie mieszamy aż do połączenia składników.

KROK 3: FORMUJEMY KOTLECIKI

Z tak przygotowanej masy formujemy niewielkie kotleciki, co jakiś czas mocząc dłonie w wodzie.

KROK 4: PIECZEMY KOTLECIKI

Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszce układamy kotleciki. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C z funkcją góra-dół i pieczemy przez 20-25 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!