Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię
- trzepaczkę
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PODSMAŻAMY SZYNKĘ I CEBULĘ
Szynkę serrano oraz cebulę drobno siekamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżkę oliwy, dodajemy masło i podsmażamy na nich cebulę oraz szynkę.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ DO KROKIETÓW
Na patelnię dodajemy mąkę i wszystko chwilę smażymy. Do składników dolewamy mleko, cały czas mieszając. Całość gotujemy do momentu, aż masa zgęstnieje. Doprawiamy solą i gałką muszkatołową. Masę odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 3: FORMUJEMY KROKIETY
W misce roztrzepujemy jajka, na talerz wysypujemy bułkę tartą. Z wystudzonej masy formujemy krokiety. (jeśli masa jest zbyt luźna należy dodać do niej 2-3 łyżki bułki tartej). Gotowe krokiety obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej.
KROK 4: SMAŻYMY KROKIETY
Krokiety smażymy na rozgrzanej oliwie, aż nabiorą złotego koloru.
Zobacz podobne
przepisy
Kotleciki z łososia
Sposób na oryginalny obiad z rybą w roli głównej: filet z łososia w formie pysznych małych kotlecików o delikatnym smaku.
Kotleciki jajeczne
Ugotowałeś za dużo jajek na śniadanie? Na obiad przyrządź z nich kotleciki z dodatkiem purée z marchwi i sałatą masłową ze śmietaną!
Krokiety z kapustą i grzybami – przepis
Chrupiące naleśniki w panierce wypełnione farszem z kiszonej kapusty i pieczarek. Zobacz, jak przygotować krokiety!
Kotleciki jagnięce
Mięso z klasą i cukinia w makaronowej odsłonie: to składniki wybrane przez Darię na wyjątkowy obiad, który podasz swoim bliskim. Sprawdź kotleciki jagnięce – wyglądają i smakują obłędnie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Azjatycka zupa z makaronem i grzybami shiitake
- Słodko-słony bezowiec
- Hiszpańskie ciasto czekoladowe z pomarańczą
- Roladki z bakłażana
- Jajka po rosyjsku
- Granita truskawkowa
- Koktajl z krewetek
- Zupa pomidorowa z bananami
- Japońskie placki warzywne - okonomiyaki
- Stek wołowy w sosie serowo-tymiankowym
- Risotto z szynką i grzybami
- Sałatka z makaronu soba
- Krokiety z serem pavé
- Szparagi z szynką parmeńską
- Klasyczne croquetas z szynką serrano
- Krokiety z szynką serrano
- Pulpety z indyka w sosie kurkowym
- Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
- Sok pomarańczowo-marchewkowo-jabłkowy z kurkumą
- Krupnik z pomidorami
- Wrapy z kurczakiem w sosie mango
- Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
- Szparagi z ziemniaczanym purée z trybulą
- Grillowane wegekiełbaski z sosem miodowo-pomidorowym
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
- Sałatka z homara z arbuzem
- Warkocz z ciasta francuskiego z szynką
- Bulion wołowy
- Kopytka z kasztanami i grzybami
- Risotto z cukinią
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
527 dni temu
w
odpowiedz