
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: GOTUJEMY MAKARON
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Makaron odcedzamy i lekko studzimy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Czerwoną paprykę i szalotkę kroimy w kostkę. Brokuł dzielimy na różyczki.
Na dno żeliwnej patelni wylewamy oliwę i szklimy szalotkę wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Przekładamy do miski. Wbijamy jajka i dodajemy tarty ser. Masę mieszamy.
Do masy dodajemy drobno posiekaną pietruszkę i pokrojoną paprykę. Dodajemy mrożoną marchewkę z groszkiem oraz ugotowany makaron. Całość dobrze mieszamy.
KROK 3: SMAŻYMY FRITATTĘ
Na żeliwnej patelni roztapiamy masło wraz z oliwą. Następnie wylewamy masę warzywno-makaronową i wyrównujemy łopatką. Fritattę przykrywamy pokrywką i smażymy 5-7 minut, aż się zezłoci. Obracamy i smażymy kolejne 5-7 minut, do uzyskania złotego koloru.
Gotową frittatę przekładamy na talerz, oprószamy serem grana padano i ozdabiamy listkami bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Kurczak po wietnamsku
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Deser z tapioką
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Butter chicken
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Papryka faszerowana z oliwkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)