Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: GOTUJEMY MAKARON
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Makaron odcedzamy i lekko studzimy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Czerwoną paprykę i szalotkę kroimy w kostkę. Brokuł dzielimy na różyczki.
Na dno żeliwnej patelni wylewamy oliwę i szklimy szalotkę wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Przekładamy do miski. Wbijamy jajka i dodajemy tarty ser. Masę mieszamy.
Do masy dodajemy drobno posiekaną pietruszkę i pokrojoną paprykę. Dodajemy mrożoną marchewkę z groszkiem oraz ugotowany makaron. Całość dobrze mieszamy.
KROK 3: SMAŻYMY FRITATTĘ
Na żeliwnej patelni roztapiamy masło wraz z oliwą. Następnie wylewamy masę warzywno-makaronową i wyrównujemy łopatką. Fritattę przykrywamy pokrywką i smażymy 5-7 minut, aż się zezłoci. Obracamy i smażymy kolejne 5-7 minut, do uzyskania złotego koloru.
Gotową frittatę przekładamy na talerz, oprószamy serem grana padano i ozdabiamy listkami bazylii.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Nuggetsy z kurczaka
- Boczek pieczony
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto na pierogi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pieczona ryba po grecku
- Sernik pistacjowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Uszka z grzybami
- Mini burgery
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Krokiety z mięsem
- Klasyczna sałatka grecka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)