zobacz film Makaronowa frittata z warzywami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1: GOTUJEMY MAKARON

Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Makaron odcedzamy i lekko studzimy.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA

Czerwoną paprykę i szalotkę kroimy w kostkę. Brokuł dzielimy na różyczki.

Na dno żeliwnej patelni wylewamy oliwę i szklimy szalotkę wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Przekładamy do miski. Wbijamy jajka i dodajemy tarty ser. Masę mieszamy.

Do masy dodajemy drobno posiekaną pietruszkę i pokrojoną paprykę. Dodajemy mrożoną marchewkę z groszkiem oraz ugotowany makaron. Całość dobrze mieszamy.

KROK 3: SMAŻYMY FRITATTĘ

Na żeliwnej patelni roztapiamy masło wraz z oliwą. Następnie wylewamy masę warzywno-makaronową i wyrównujemy łopatką. Fritattę przykrywamy pokrywką i smażymy 5-7 minut, aż się zezłoci. Obracamy i smażymy kolejne 5-7 minut, do uzyskania złotego koloru.

Gotową frittatę przekładamy na talerz, oprószamy serem grana padano i ozdabiamy listkami bazylii.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!