zobacz film

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • robot wielofunkcyjny lub mikser
  • słoik z hermetycznym zamknięciem
  • worek cukierniczy
  • sznurek i kartonik

Przygotuj wcześniej

Masło bio wyjmij z lodówki ok. 30 minut przed rozpoczęciem gotowania.

Krok 1: UCIERAMY MASŁO Z CUKREM PUDREM

Miękkie masło ucieramy z cukrem na jednolitą, puszystą i napowietrzoną masę.

Krok 2: DODAJEMY TRUSKAWKI

Gdy uzyskamy odpowiednią konsystencję, dodajemy umyte truskawki. Miksujemy do momentu uzyskania jednolitej, kremowej masy.

Krok 3: PRZEKŁADAMY MASŁO DO SŁOICZKA

Gotowe masło przekładamy do worka cukierniczego i szprycujemy do słoiczka. Przechowujemy w lodówce. Wyjmujemy na ok. 20 minut przed użyciem, by lekko zmiękło.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • ktośtamnapewno ktośtamnapewno
    16 dni temu
    Proponuję śmietanę brokułową na następny odcinek przepisów.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram