
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- robot wielofunkcyjny lub mikser
- słoik z hermetycznym zamknięciem
- worek cukierniczy
- sznurek i kartonik
Przygotuj wcześniej
Masło bio wyjmij z lodówki ok. 30 minut przed rozpoczęciem gotowania.
Krok 1: UCIERAMY MASŁO Z CUKREM PUDREM
Miękkie masło ucieramy z cukrem na jednolitą, puszystą i napowietrzoną masę.
Krok 2: DODAJEMY TRUSKAWKI
Gdy uzyskamy odpowiednią konsystencję, dodajemy umyte truskawki. Miksujemy do momentu uzyskania jednolitej, kremowej masy.
Krok 3: PRZEKŁADAMY MASŁO DO SŁOICZKA
Gotowe masło przekładamy do worka cukierniczego i szprycujemy do słoiczka. Przechowujemy w lodówce. Wyjmujemy na ok. 20 minut przed użyciem, by lekko zmiękło.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Chłodnik z botwiny
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Chlebek bananowy
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
- Wegańskie placki z cukinii
- Kotlety siekane z kurczaka
- Rwany chlebek ziołowy
- Krewetki w tempurze
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
2171 dni temu
Proponuję śmietanę brokułową na następny odcinek przepisów.
odpowiedz