Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- ringi kuchenne o średnicy 9-10 cm – 2 szt.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: WYCINAMY KOŁA Z PIECZYWA
Za pomocą ringu wycinamy krążki z każdej kromki chleba. W środku każdego ringu zostawiamy po 1 wyciętym krążku. Każdy krążek umieszczamy na talerzu.
KROK 2: WYKŁADAMY SEREK I ŁOSOSIA
Serek wykładamy na oba chlebowe krążki umieszczone w ringach. Równo rozsmarowujemy, a następnie do każdego ringu wkładamy po połowie łososia. Całość przykrywamy kolejnymi chlebowymi krążkami.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ Z AWOKADO
Awokado przekrawamy na pół i usuwamy pestkę. Miąższ wyciągamy za pomocą łyżki. Z jednej połówki awokado odkrawamy 2 plastry i pozostawiamy do dekoracji.
Awokado rozgniatamy za pomocą widelca w miseczce. Łączymy z sokiem wyciśniętym z ½ cytryny oraz solą. Pastę wykładamy na krążki chlebowe i przykrywamy kolejnymi krążkami.
KROK 4: ŁĄCZYMY MAJONEZ Z MANGO
Majonez łączymy z musem z mango i smarujemy krążki.
KROK 5: SKŁADAMY TORCIKI
Odłożone wcześniej awokado układamy w ringach. Posypujemy posiekaną dymką i ugotowanymi krewetkami. Ostrożnie zdejmujemy ringi. Podajemy z kawałkiem cytryny.
Zobacz podobne
przepisy
Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
Masz ochotę na szybką i aromatyczną przekąskę? Wypróbuj bruschettę, na której królują krewetki i awokado!
Domowe nachos
Chrupiące nachos umilą każdy seans filmowy! Zobacz, jak przygotować je w domu!
Grillowane bataty z sosem chimichurri
Słodkie ziemniaki i ziołowo-pikantny sos to idealne zestawienie. Podaj bataty z sosem chimichurri w formie sałatki na ciepło lub potraktuj je jako dodatek do dań z grilla!
Tosty z pastą z tuńczyka i dodatkami
Cztery tosty w czterech wyjątkowych odsłonach! Spróbuj, a już nigdy nie powiesz, że to banalne danie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
- Strudel jabłkowy z lodami śmietankowymi i sosem waniliowym
- Terrina z łososia z serem feta
- Nigiri sushi z wędzonym łososiem i krewetkami
- Zupa ziemniaczana z łososiem i krewetkami
- Dynia makaronowa z sosem pomidorowym z oliwkami
- Kapusta z pigwą i wędzonym łososiem
- Kawowa panna cotta z wiśniami
- Pieczone placki ziemniaczane z łososiem
- Biszkopt z brzoskwiniami i limonkowym skyrem
- Homar w sosie maślano-pomarańczowym z marynowaną kapustą stożkową
- Szparagi w boczku
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Babka marmurkowa
- Kuleczki z koziego sera
- Sałatka z rukolą i gruszką
- Sos chrzanowy
- Kawowe babeczki z kubka
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
- Kanapki superfoods z łososiem i awokado
- Kanapka z grillowanym serem halloumi
- Kanapka drwala
- Carpaccio di bresaola
- Orzechowe babeczki z kubka
- Herbata jabłkowo-cynamonowa
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Kanapka rybaka
- Pizza bez drożdży
- Stek wołowy z ziemniaczkami i musem z pieczonego czosnku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)