
Przygotowanie
Wodę, arbuza, melon oraz sok z limonki razem miksujemy. Następnie łączymy z kruszonym lodem.
Koktajl przelewamy do wysokich szklanek i dekorujemy świeżymi owocami. Jeśli koktajl będą spożywać osoby pełnoletnie, możemy do niego dodać 100 ml białego rumu.
Zobacz podobne
przepisy
Paweł Małecki
Borówkowe semifreddo
Mrożony deser idealny na upalne popołudnia! Zmiksuj kilka składników, schłodź je, a po wyjęciu polej orzeźwiającym sosem.

Lidl
Smoothie z borówkami i brzoskwiniami
Kiedy temperatura za oknem wzrasta, z odsieczą przychodzi smoothie. Spróbuj miksu jogurtu z borówkami i brzoskwiniami.

Lidl
Smoothie z kiwi i miętą
Temperatura za oknem sprawia, że marzysz o orzeźwiającym napoju? Zmiksuj sobie smoothie z kiwi, limonki i mięty.

Paweł Małecki
Koktajl waniliowo-malinowy z bazylią
Intensywnie malinowy, elegancki deser z lodami i dodatkiem czerwonego wina zachwyci Ciebie i Twoich gości!

Komentarze (1)
1301 dni temu
Smakowite jednak drylowanie arbuza i melona zabrało mi więcej niż 10 minut ale było warto. Wersja bez alkoholu godna polecenia :)
odpowiedz
zobacz wszystkie