Palia w cytrynach
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Ryby wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Na rybie układamy kilka gałązek zielonej pietruszki, listki laurowe, plasterki czosnku i cytryny. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Polewamy całość winem, naczynie zamykamy przykrywką lub szczelnie zakryć folią aluminiową.
Zostawiamy w lodówcewce na minimum godzinę.

Przed pieczeniem kładziemy na rybie kawałki masła.
Rybę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez mniej więcej 30 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Ka. Ka.
    1525 dni temu
    Zdjęcie raczej nie do tego przepisu. W przepisie jest mowa o tuszce, a na zdjęciu jest kawałek jakiegoś rybiego fileta.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram