
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żaroodporne
- folię aluminiową
Przygotowanie
Ryby wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Czosnek i cytrynę kroimy w plastry. Na rybie układamy kilka gałązek zielonej pietruszki, listki laurowe, plasterki czosnku i cytryny. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Polewamy całość winem, naczynie zamykamy przykrywką lub szczelnie zakryć folią aluminiową. Zostawiamy w lodówce na minimum godzinę.
Pod koniec chłodzenia ryby rozgrzewamy piekarnik do temperatury 190°C.
Przed pieczeniem kładziemy na rybie kawałki masła. Rybę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez mniej więcej 30 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Pstrąg tęczowy w bekonie
Szybka propozycja oryginalnego obiadu: pieczone ryby wypełnione koperkiem i owinięte plastrami chrupiącego boczku.

Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
Soczyste, pachnące ziołami rybne roladki ułożone na duszonych warzywach. Doskonały pomysł na lekki i zdrowy obiad.

Pstrąg łososiowy w pomarańczowo - rodzynkowym sosie
Kuchnia Lidla zaprasza na wielką ucztę. W roli głównej: pstrąg łososiowy.

Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera
Łosoś czy pstrąg? Najlepiej… pstrąg łososiowy! Świetnie smakuje z selerowym purée i sosem bazyliowym. Spróbuj!

Komentarze (2)
3635 dni temu
Zdjęcie raczej nie do tego przepisu. W przepisie jest mowa o tuszce, a na zdjęciu jest kawałek jakiegoś rybiego fileta.
odpowiedz
1005 dni temu
Też na to zwróciłem uwagę :)
zobacz wszystkie