Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żaroodporne
- folię aluminiową
Przygotowanie
Ryby wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Czosnek i cytrynę kroimy w plastry. Na rybie układamy kilka gałązek zielonej pietruszki, listki laurowe, plasterki czosnku i cytryny. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Polewamy całość winem, naczynie zamykamy przykrywką lub szczelnie zakryć folią aluminiową. Zostawiamy w lodówce na minimum godzinę.
Pod koniec chłodzenia ryby rozgrzewamy piekarnik do temperatury 190°C.
Przed pieczeniem kładziemy na rybie kawałki masła. Rybę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez mniej więcej 30 minut.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa grzybowa z makaronem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto marchewkowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Sernik pistacjowy
- Boczek pieczony
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Uszka z grzybami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Burek ze szpinakiem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Mini burgery
- Jajka na miękko
- Guacamole
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Klasyczna sałatka grecka
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (2)
4334 dni temu
Zdjęcie raczej nie do tego przepisu. W przepisie jest mowa o tuszce, a na zdjęciu jest kawałek jakiegoś rybiego fileta.
Odpowiedz
1705 dni temu
Też na to zwróciłem uwagę :)