Palia w cytrynach
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • naczynie żaroodporne
  • folię aluminiową

Przygotowanie

Ryby wkładamy do naczynia żaroodpornego.

Czosnek i cytrynę kroimy w plastry. Na rybie układamy kilka gałązek zielonej pietruszki, listki laurowe, plasterki czosnku i cytryny. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

Polewamy całość winem, naczynie zamykamy przykrywką lub szczelnie zakryć folią aluminiową. Zostawiamy w lodówce na minimum godzinę.

Pod koniec chłodzenia ryby rozgrzewamy piekarnik do temperatury 190°C.

Przed pieczeniem kładziemy na rybie kawałki masła. Rybę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C  przez mniej więcej 30 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Ka. Ka.
    3991 dni temu
    Zdjęcie raczej nie do tego przepisu. W przepisie jest mowa o tuszce, a na zdjęciu jest kawałek jakiegoś rybiego fileta.

    odpowiedz

  • Witalij Witalij
    1362 dni temu
    Też na to zwróciłem uwagę :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!