Palia w cytrynach
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Ryby wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Na rybie układamy kilka gałązek zielonej pietruszki, listki laurowe, plasterki czosnku i cytryny. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Polewamy całość winem, naczynie zamykamy przykrywką lub szczelnie zakryć folią aluminiową.
Zostawiamy w lodówcewce na minimum godzinę.

Przed pieczeniem kładziemy na rybie kawałki masła.
Rybę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez mniej więcej 30 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Ka. Ka.
    2392 dni temu
    Zdjęcie raczej nie do tego przepisu. W przepisie jest mowa o tuszce, a na zdjęciu jest kawałek jakiegoś rybiego fileta.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram