![Palia w cytrynach Palia w cytrynach](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/7b06731486bc-ffc330b179-Palia_w_bialym_winie.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żaroodporne
- folię aluminiową
Przygotowanie
Ryby wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Czosnek i cytrynę kroimy w plastry. Na rybie układamy kilka gałązek zielonej pietruszki, listki laurowe, plasterki czosnku i cytryny. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Polewamy całość winem, naczynie zamykamy przykrywką lub szczelnie zakryć folią aluminiową. Zostawiamy w lodówce na minimum godzinę.
Pod koniec chłodzenia ryby rozgrzewamy piekarnik do temperatury 190°C.
Przed pieczeniem kładziemy na rybie kawałki masła. Rybę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez mniej więcej 30 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Pstrąg tęczowy w bekonie
Szybka propozycja oryginalnego obiadu: pieczone ryby wypełnione koperkiem i owinięte plastrami chrupiącego boczku.
![Pstrąg tęczowy w bekonie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c7064758e3a4-45b590dac9-pstrag_teczowy_w_bekonie_960x540.webp)
Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
Soczyste, pachnące ziołami rybne roladki ułożone na duszonych warzywach. Doskonały pomysł na lekki i zdrowy obiad.
![Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/542670bce37c-f3fbb150d9-KW_49_Okrasa_DANIE_2.webp)
Pstrąg łososiowy w pomarańczowo - rodzynkowym sosie
Kuchnia Lidla zaprasza na wielką ucztę. W roli głównej: pstrąg łososiowy.
![Pstrąg łososiowy w pomarańczowo - rodzynkowym sosie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7f7a5ef577e7-21eae50f5c-PSTRAG_LOSOSIOWY_W_POMARANCZOWO-RODZYNKOWYM_SOSIE_960x540.webp)
Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera
Łosoś czy pstrąg? Najlepiej… pstrąg łososiowy! Świetnie smakuje z selerowym purée i sosem bazyliowym. Spróbuj!
![Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/631789b4f9ea-a6e203d6c4-PSTRAG_OKRASA_KW_9_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kaczka z żurawiną
- Łosoś z glazurowanym buraczkiem i chrzanowym purée
- Risotto z serem cheddar
- Kurczak w sosie pieczarkowym z estragonem
- Dorada z grilla z sosem cytrynowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
- Letnia zupa jarzynowa z ciecierzycą
- Pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem curry
- Risotto ze szpinakiem i smażoną rybą
- Smażona ryba na purée z groszku
- Zupa jarzynowa z amarantusem i dorszem
- Wegańska zupa z ciecierzycy
- Tagliatelle w sosie serowym
- Słodka pasta z pestek dyni
- Sernik na zimno z mango i nasionami chia
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Hummus grzybowy
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Kotleciki jagnięce
- Miniomlety pomidorowe
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Ciastka pisanki
- Ciasto z profiterolkami
- Wieniec wielkanocny
- Suflety z serem munster
Komentarze (2)
3874 dni temu
Zdjęcie raczej nie do tego przepisu. W przepisie jest mowa o tuszce, a na zdjęciu jest kawałek jakiegoś rybiego fileta.
odpowiedz
1245 dni temu
Też na to zwróciłem uwagę :)