Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie:
Krok 1: Przygotowujemy sałatkę
Obieramy ziemniaki, kroimy je w kostkę (ok. 1 × 1 cm) i gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 10 minut.
Marchewkę i seler również obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy razem z groszkiem przez 5-7 minut.
Cebulę, jabłko i ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę.
Gotujemy jajka na twardo (ok. 10 minut), studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
Mieszamy majonez, musztardę i wodę z ogórków, po czym całość doprawiamy solą i pieprzem.
Łączymy wszystkie składniki sałatki z przygotowaną marynatą i odstawiamy do lodówki – najlepiej na noc.
Krok 2: Smażymy karpia
Płuczemy i osuszamy karpia. W misce roztrzepujemy jajka. Obtaczamy kawałki ryby kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Na dużej patelni rozgrzewamy olej na średnim ogniu i smażymy kotlety po 6-8 minut z każdej strony, aż będą złociste. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Podajemy danie
Cytrynę kroimy w plasterki, natkę pietruszki myjemy i osuszamy.
Podajemy karpia z sałatką ziemniaczaną, dekorując plasterkami cytryny i posypując natką pietruszki.
Zobacz podobne przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)