Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę o drobnych oczkach
- airfryer o pojemności min. 2,2 l
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MARYNUJEMY CUKINIĘ
Cukinię kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Oliwę, czosnek granulowany, oregano i sól mieszamy dokładnie w większej misce i przekładamy do niej cukinię, starannie pokrywając ją marynatą.
KROK 2: OBTACZAMY CUKINIĘ W PECORINO
Pecorino ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy do zamarynowanej cukinii. Całość ponownie mieszamy, aby ser znalazł się na każdym plastrze.
KROK 3: PIECZEMY CUKINIĘ
Plastry cukinii układamy w wyłożonym papierem do pieczenia koszu airfryera. Pieczemy je przez ok. 8 minut lub aż cukinia zmięknie i nabierze złotego koloru w temp. 200°C. Przed podaniem oprószamy je posiekaną natką pietruszki.
WSKAZÓWKA! Plastry cukinii możemy oprószyć dodatkową porcją sera bezpośrednio przed pieczeniem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Mini burgery
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto marchewkowe
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Jajka na miękko
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Burek ze szpinakiem
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Domek z piernika
- Klasyczna sałatka grecka
- Uszka z grzybami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Sernik pistacjowy
- Ciasto na pierogi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierniki
- Guacamole
- Śledź w oleju
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)