
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
Wskazówka:
W tym przepisie najlepiej sprawdzi się dojrzały banan.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA PLACKI
Płatki owsiane rozdrabniamy, aż zaczną przypominać mąkę. W misce rozgniatamy dojrzałego banana. Następnie dodajemy do niego jajko, napój roślinny i rozdrobnione płatki owsiane. Wszystko dokładnie mieszamy.
KROK 2: SMAŻYMY I PODAJEMY PLACKI
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Masę wykładamy łyżką i smażymy z obu stron na złoty kolor. Brzoskwinię kroimy w dość cienkie plastry. Gotowe danie podajemy z jogurtem naturalnym i owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie placki z cukinii
Uwielbiają je nie tylko dorośli, ale też dzieci – placki z cukinii! Aromatyczne, chrupiące i niezwykle smaczne. Ich przygotowanie zajmuje chwilę. Kolejna krótka chwila to czas, w jakim znikają z talerzy!

Placki z szynką i serem
Idealna propozycja na lunch, posiłek do pracy czy ciepłą kolację. Dwa placki wypełnione klasycznymi składnikami, których smak nigdy się nie znudzi!

Placki owsiane z sałatką z truskawek
Doskonałe na pożywne śniadanie, lunch lub kolację! Proste placki owsiane podane z rześką sałatką z truskawek skrywają w sobie smaki lata. Spróbuj koniecznie!
.webp)
Wege placki z tartych warzyw
Pyszna alternatywa dla znanych i lubianych placków ziemniaczanych, czyli placki z tartej marchewki i cukinii. To naprawdę prosty w przygotowaniu, szybki obiad.

Zobacz przepisy
na lato
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Jajecznica z kurkami
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Sos tzatziki
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Kotlety jajeczne
- Krem ziemniaczany
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Jajecznica na 3 sposoby
- Guacamole
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Kurczak w sosie jogurtowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
738 dni temu
Zmieńcie kryteria, bo wyświetla mi się to w propozycjach dań wegańskich, a to wegańskie nie jest tylko wegetariańskie.
odpowiedz
736 dni temu
Dziękujemy za zwrócenie uwagi, już poprawnie oznaczyliśmy te placuszki :)
742 dni temu
Moim zdaniem lepsze wychodzą smażone na oleju kokosowym
odpowiedz
752 dni temu
Warto dopisać w przepisie, że początkowo ciasto jest baaardzo rzadkie, ale po odczekaniu ok. pół godziny robi się odpowiednio gęste.
odpowiedz