
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
Wskazówka:
W tym przepisie najlepiej sprawdzi się dojrzały banan.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA PLACKI
Płatki owsiane rozdrabniamy, aż zaczną przypominać mąkę. W misce rozgniatamy dojrzałego banana. Następnie dodajemy do niego jajko, napój roślinny i rozdrobnione płatki owsiane. Wszystko dokładnie mieszamy.
KROK 2: SMAŻYMY I PODAJEMY PLACKI
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Masę wykładamy łyżką i smażymy z obu stron na złoty kolor. Brzoskwinię kroimy w dość cienkie plastry. Gotowe danie podajemy z jogurtem naturalnym i owocami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Piernik świąteczny
- Sałatka gyros
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Śledź w oleju
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Domek z piernika
- Ciasto marchewkowe
- Świąteczne pierniczki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
847 dni temu
Zmieńcie kryteria, bo wyświetla mi się to w propozycjach dań wegańskich, a to wegańskie nie jest tylko wegetariańskie.
Odpowiedz
845 dni temu
Dziękujemy za zwrócenie uwagi, już poprawnie oznaczyliśmy te placuszki :)
850 dni temu
Moim zdaniem lepsze wychodzą smażone na oleju kokosowym
Odpowiedz
861 dni temu
Warto dopisać w przepisie, że początkowo ciasto jest baaardzo rzadkie, ale po odczekaniu ok. pół godziny robi się odpowiednio gęste.
Odpowiedz