Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
Wskazówka:
W tym przepisie najlepiej sprawdzi się dojrzały banan.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA PLACKI
Płatki owsiane rozdrabniamy, aż zaczną przypominać mąkę. W misce rozgniatamy dojrzałego banana. Następnie dodajemy do niego jajko, napój roślinny i rozdrobnione płatki owsiane. Wszystko dokładnie mieszamy.
KROK 2: SMAŻYMY I PODAJEMY PLACKI
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Masę wykładamy łyżką i smażymy z obu stron na złoty kolor. Brzoskwinię kroimy w dość cienkie plastry. Gotowe danie podajemy z jogurtem naturalnym i owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie placki z cukinii
Uwielbiają je nie tylko dorośli, ale też dzieci – placki z cukinii! Aromatyczne, chrupiące i niezwykle smaczne. Ich przygotowanie zajmuje chwilę. Kolejna krótka chwila to czas, w jakim znikają z talerzy!
Placki z szynką i serem
Idealna propozycja na lunch, posiłek do pracy czy ciepłą kolację. Dwa placki wypełnione klasycznymi składnikami, których smak nigdy się nie znudzi!
Placki owsiane z sałatką z truskawek
Doskonałe na pożywne śniadanie, lunch lub kolację! Proste placki owsiane podane z rześką sałatką z truskawek skrywają w sobie smaki lata. Spróbuj koniecznie!
Wege placki z tartych warzyw
Pyszna alternatywa dla znanych i lubianych placków ziemniaczanych, czyli placki z tartej marchewki i cukinii. To naprawdę prosty w przygotowaniu, szybki obiad.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Jajko zapiekane w bagietce
- Tarta z morelami i kremem lawendowym
- Szybkie tosty z grzybami
- Koktajle owocowe
- Chałka orzechowa
- Kanapki śniadaniowe
- Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
- Ciasto salceson z jabłkami
- Muffinki ze śliwkami
- Precel z łososiem
- Omlet biszkoptowy z karmelizowanymi brzoskwiniami
- Muffiny z nasionami konopi
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Jackfruit w sosie teriyaki
- Sałatka z kurczakiem i chrupiącymi talarkami ziemniaczanymi
- Poke bowl ze szpinakiem, ananasem i marynowanym tofu
- Tiramisu z jabłkami
- Bułeczki bolońskie
- Kotleciki z tofu
- Młode ziemniaki z twarogiem i makrelą
- Owoce pod kruszonką z lodami proteinowymi
- Zielone warzywa z dipem romesco
- Owocowa niespodzianka. Grillowane szaszłyki z owoców
- Słodkie wegańskie bułeczki Hot Cross Buns
- Kiełbaski w papryce
- Krewetki na cukinii
- Kowbojska śniadaniowa owsianka białkowa Arthura
- Gwiazdki Czar
- Gofry wytrawne z warzywami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
516 dni temu
Zmieńcie kryteria, bo wyświetla mi się to w propozycjach dań wegańskich, a to wegańskie nie jest tylko wegetariańskie.
odpowiedz
514 dni temu
Dziękujemy za zwrócenie uwagi, już poprawnie oznaczyliśmy te placuszki :)
519 dni temu
Moim zdaniem lepsze wychodzą smażone na oleju kokosowym
odpowiedz
530 dni temu
Warto dopisać w przepisie, że początkowo ciasto jest baaardzo rzadkie, ale po odczekaniu ok. pół godziny robi się odpowiednio gęste.
odpowiedz