Placki bananowe z jogurtem i brzoskwiniami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • rozdrabniacz

Wskazówka:

W tym przepisie najlepiej sprawdzi się dojrzały banan.

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA PLACKI

Płatki owsiane rozdrabniamy, aż zaczną przypominać mąkę. W misce rozgniatamy dojrzałego banana. Następnie dodajemy do niego jajko, napój roślinny i rozdrobnione płatki owsiane. Wszystko dokładnie mieszamy.

KROK 2: SMAŻYMY I PODAJEMY PLACKI

Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Masę wykładamy łyżką i smażymy z obu stron na złoty kolor. Brzoskwinię kroimy w dość cienkie plastry. Gotowe danie podajemy z jogurtem naturalnym i owocami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    306 dni temu
    Zmieńcie kryteria, bo wyświetla mi się to w propozycjach dań wegańskich, a to wegańskie nie jest tylko wegetariańskie.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    304 dni temu
    Dziękujemy za zwrócenie uwagi, już poprawnie oznaczyliśmy te placuszki :)
  • Gość Gość
    309 dni temu
    Moim zdaniem lepsze wychodzą smażone na oleju kokosowym

    odpowiedz

  • A A
    320 dni temu
    Warto dopisać w przepisie, że początkowo ciasto jest baaardzo rzadkie, ale po odczekaniu ok. pół godziny robi się odpowiednio gęste.

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!