
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
Wskazówka:
W tym przepisie najlepiej sprawdzi się dojrzały banan.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA PLACKI
Płatki owsiane rozdrabniamy, aż zaczną przypominać mąkę. W misce rozgniatamy dojrzałego banana. Następnie dodajemy do niego jajko, napój roślinny i rozdrobnione płatki owsiane. Wszystko dokładnie mieszamy.
KROK 2: SMAŻYMY I PODAJEMY PLACKI
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Masę wykładamy łyżką i smażymy z obu stron na złoty kolor. Brzoskwinię kroimy w dość cienkie plastry. Gotowe danie podajemy z jogurtem naturalnym i owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie placki z cukinii
Uwielbiają je nie tylko dorośli, ale też dzieci – placki z cukinii! Aromatyczne, chrupiące i niezwykle smaczne. Ich przygotowanie zajmuje chwilę. Kolejna krótka chwila to czas, w jakim znikają z talerzy!

Placki z szynką i serem
Idealna propozycja na lunch, posiłek do pracy czy ciepłą kolację. Dwa placki wypełnione klasycznymi składnikami, których smak nigdy się nie znudzi!

Placki owsiane z sałatką z truskawek
Doskonałe na pożywne śniadanie, lunch lub kolację! Proste placki owsiane podane z rześką sałatką z truskawek skrywają w sobie smaki lata. Spróbuj koniecznie!
.webp)
Wege placki z tartych warzyw
Pyszna alternatywa dla znanych i lubianych placków ziemniaczanych, czyli placki z tartej marchewki i cukinii. To naprawdę prosty w przygotowaniu, szybki obiad.

Komentarze (4)
93 dni temu
Zmieńcie kryteria, bo wyświetla mi się to w propozycjach dań wegańskich, a to wegańskie nie jest tylko wegetariańskie.
odpowiedz
91 dni temu
Dziękujemy za zwrócenie uwagi, już poprawnie oznaczyliśmy te placuszki :)
97 dni temu
Moim zdaniem lepsze wychodzą smażone na oleju kokosowym
odpowiedz
108 dni temu
Warto dopisać w przepisie, że początkowo ciasto jest baaardzo rzadkie, ale po odczekaniu ok. pół godziny robi się odpowiednio gęste.
odpowiedz
zobacz wszystkie