Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
- sitko
- patelnię z nieprzywierającą powłoką
Przygotuj wcześniej:
Płatki owsiane rozdrobnij, aby przypominały mąkę.
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY POMIDORKI
Na rozgrzaną patelnię wylewamy oliwę, dodajemy pomidorki koktajlowe i ocet balsamiczny. Całość smażymy przez ok. 5 minut.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, oprószamy solą i pozostawiamy na sitku do odcedzenia. Szynkę i dymkę dość drobno kroimy.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Mąkę przesiewamy do miski. Stopniowo, cały czas mieszając, dodajemy napój sojowy. Następnie przekładamy do miski odciśniętą z nadmiaru wody cukinię, a także szynkę i dymkę. Całość mieszamy.
KROK 4: SMAŻYMY PLACUSZKI
Gotowe ciasto nabieramy łyżką i smażymy na rozgrzanej patelni po ok. 3 minuty z każdej strony, aż placuszki nabiorą złotego koloru.
KROK 5: PODAJEMY PLACUSZKI
Usmażone placuszki podajemy na ciepło, z pomidorkami i pokrojonym w plastry awokado.
Zobacz podobne
przepisy
Placki z szynką i serem
Idealna propozycja na lunch, posiłek do pracy czy ciepłą kolację. Dwa placki wypełnione klasycznymi składnikami, których smak nigdy się nie znudzi!
Placki owsiane z sałatką z truskawek
Doskonałe na pożywne śniadanie, lunch lub kolację! Proste placki owsiane podane z rześką sałatką z truskawek skrywają w sobie smaki lata. Spróbuj koniecznie!
Wege placki z tartych warzyw
Pyszna alternatywa dla znanych i lubianych placków ziemniaczanych, czyli placki z tartej marchewki i cukinii. To naprawdę prosty w przygotowaniu, szybki obiad.
Placki bananowe z jogurtem i brzoskwiniami
Szybkie śniadanie z dużą ilością białka to świetny pomysł na dobry początek dnia. Sprawdź, jak łatwo przygotować te placuszki!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Makaron z szynką parmeńską i sosem pomidorowym
- Makaron zapiekany z kalafiorem w sosie z mięsem mielonym
- Quiche z curry, ziemniakami i pomidorami
- Cytrusowy pieczony leszcz
- Tarta z cukinią i kozim serem
- Quiche z pieczarkami i kurczakiem
- Racuchy na jogurcie
- Ciasteczka z ekspandowanych ziaren
- Klopsiki sojowe
- Gołąbki bez zawijania
- Galettes bretonnes, czyli naleśniki po bretońsku
- Łosoś w sosie teriyaki z warzywami na parze
- Wytrawny pudding chlebowy
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Pinsa verde
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Pesto z liści rzodkiewki
- Pesto z rukoli
- Trifle makaronikowe
- Pesto z kolendry
- Jabłkowy chutney z piwem
- Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
- Domowy egg drop sandwich
- Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
- Ciastka z grzybami
- Zielony omlet z białek i puszysty twarożek
- Bułeczki bolońskie
- Crostini z szynką i melonem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)