Pierś - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Fajita z kurczaka
Pierś kurczaka i świeże warzywa grillowane w aromatycznej marynacie z czosnkiem. Podane w tortilli, z dodatkiem pico de gallo i kwaśnej śmietany z pewnością zachwycą gości podczas każdego spotkania na świeżym powietrzu.
Chrupiący kurczak z orzechami pekan
Chrupiący kurczak w domowej panierce z orzechami pekan – poznaj przepis Karola na kurczaka idealnego!
Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
Szukasz pomysłu na obiad z grilla? Wypróbuj przepis Okrasy na grillowane szaszłyki w towarzystwie sosu orzechowego.
Pierś z kurczaka w orzechach, z sosem balsamicznym i sałatka z buraczków
Mięso w chrupiącej panierce podane w towarzystwie warzyw. Wywodzące się z Włoch lekkie danie, które może zrobić każdy!
Burger z kurczakiem i mozzarellą
Soczysty drobiowy filet i smakowite dodatki między połówkami chrupiącej bułki. Pyszny pomysł na lekki i sycący posiłek.
Burger z kurczakiem w curry na ostro
Pyszny, amerykański hamburger z… kurczakiem. Zobacz, jakie to proste.
Przepis na pierś z kurczaka
Przepis na pierś z kurczaka znajdziemy w większości książek kucharskich. Obecnie dostępnych jest wiele nowych przepisów na pierś z kurczaka, dlatego nie mogło ich zabraknąć również w Kuchni Lidla. Znajdź swój idealny przepis na danie z piersią z kurczaka!
Pierś z kurczaka – przepisy:
- pierś z kurczaka nadziewana: faszerowane piersi kurczaka z ziemniaczkami dauphine
- pierś z kurczaka inaczej: kurczak w boczku z czekoladą
- pierś z kurczaka w sosie: piersi kurczaka w chipsach z sosem musztardowym
- pierś z kurczaka dietetyczna: grillowane piersi kurczaka w marynacie jogurtowej
Wśród licznych pomysłów na pierś z kurczaka Kuchnia Lidla uwzględnia także przepisy na pierś z kurczaka w wersji niskokalorycznej dla wszystkich tych, którzy chcą być fit każdego dnia.
Co zrobić z piersią z kurczaka?
Wielu z nas zastanawia się, co najlepiej przyrządzić z piersi z kurczaka na obiad. Możliwości jest w końcu mnóstwo! Od przygotowania piersi z kurczaka w piekarniku, przez gotowanie piersi z kurczaka na parze, po przyrządzenie w sezonie letnim piersi z kurczaka na grillu. Tak naprawdę nikt nie jest w stanie doradzić, co zrobić z piersią z kurczaka, jeśli sami nie potrafimy sprecyzować swoich oczekiwań. Pierś z kurczaka gotowana będzie optymalnym rozwiązaniem, jeśli dbamy o linię i jesteśmy na diecie odchudzającej. Również dobrą propozycję stanowić będzie pierś z kurczaka duszona, np. z jabłkami i kapustą, rodem z niemieckiej kuchni. Do najpopularniejszych wersji należy oczywiście smażona pierś z kurczaka, która zdominowała polską kuchnię. Lubiana jest także pierś z kurczaka z piekarnika, choć nie ukrywajmy, że jej przygotowanie zajmie trochę więcej czasu. Szybciej usmażymy pierś z kurczaka na patelni. Jednak bez względu na sposób przygotowania, zawsze warto wiedzieć, jak zamarynować pierś z kurczaka. Nieważne, czy będzie to pierś z kurczaka zapiekana w rękawie czy grillowana. Ważne, aby była smaczna. Marynata jest istotna zarówno w przypadku pieczonej piersi z kurczaka, jak i tej z grilla.