Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- wykałaczki
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Awokado obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek i kroimy w drobną kostkę. Skrapiamy sokiem z limonki. Dodajemy posiekane chili, cebulę oraz kolendrę. Mieszamy, rozgniatając masę widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem. Kabanosy kroimy na cienkie plasterki. Mieszamy z guacamole. Dodajemy oliwę i mieszamy.
KROK 2: FASZERUJEMY I ZWIJAMY TORTILLE
Na każdą tortillę nakładamy pasek farszu oraz garść roszponki. Zwijamy. Tortille przebijamy wykałaczkami w równych odstępach i kroimy na mniejsze kawałki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Śledź w oleju
- Pierniki
- Makowiec japoński
- Makówki śląskie
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Nuggetsy z kurczaka
- Burek ze szpinakiem
- Ryba z piekarnika
- Pieczona ryba po grecku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledzie po kaszubsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto marchewkowe
- Jajka na miękko
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)