Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- wykałaczki
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Awokado obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek i kroimy w drobną kostkę. Skrapiamy sokiem z limonki. Dodajemy posiekane chili, cebulę oraz kolendrę. Mieszamy, rozgniatając masę widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem. Kabanosy kroimy na cienkie plasterki. Mieszamy z guacamole. Dodajemy oliwę i mieszamy.
KROK 2: FASZERUJEMY I ZWIJAMY TORTILLE
Na każdą tortillę nakładamy pasek farszu oraz garść roszponki. Zwijamy. Tortille przebijamy wykałaczkami w równych odstępach i kroimy na mniejsze kawałki.
Zobacz podobne
przepisy
Zapiekane roladki z tortilli
Smakowita ciepła przekąska nie tylko na przyjęcia: połączenie serów, wędlin oraz pysznego sosu musztardowo-jogurtowego!
Roladki z tortilli
Szukasz szybkiego sposobu na sylwestrowe przekąski? Połącz i zwiń składniki, by podać roladki z tortilli według przepisu Kingi – każdy z trzech sposobów zachwyca prostotą i smakiem!
Przekąski kibica: roladki z tortilli z kurczakiem
Na raz, na mniejszy głód, na wspólne kibicowanie – tortille wg przepisu Karola podane razem z dwoma rodzajami pysznej salsy sprawdzą się świetnie w roli meczowych przekąsek. Spróbuj!
Minitortille cynamonowe z 2 słodkimi sosami
Idealna przekąska na wieczory filmowe, czyli bardzo cynamonowe rollsy, które w prosty sposób przygotujesz z tortilli. Podaj je z dwoma sosami i ciesz się słodką przekąską!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto marchewkowe
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Piernik staropolski
- Golonka pieczona po bawarsku
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Kompot z suszu z cytryną
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto na pierogi
- Kutia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)