Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- wykałaczki
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Awokado obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek i kroimy w drobną kostkę. Skrapiamy sokiem z limonki. Dodajemy posiekane chili, cebulę oraz kolendrę. Mieszamy, rozgniatając masę widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem. Kabanosy kroimy na cienkie plasterki. Mieszamy z guacamole. Dodajemy oliwę i mieszamy.
KROK 2: FASZERUJEMY I ZWIJAMY TORTILLE
Na każdą tortillę nakładamy pasek farszu oraz garść roszponki. Zwijamy. Tortille przebijamy wykałaczkami w równych odstępach i kroimy na mniejsze kawałki.
Zobacz podobne
przepisy
Zapiekane roladki z tortilli
Smakowita ciepła przekąska nie tylko na przyjęcia: połączenie serów, wędlin oraz pysznego sosu musztardowo-jogurtowego!
Roladki z tortilli
Szukasz szybkiego sposobu na sylwestrowe przekąski? Połącz i zwiń składniki, by podać roladki z tortilli według przepisu Kingi – każdy z trzech sposobów zachwyca prostotą i smakiem!
Przekąski kibica: roladki z tortilli z kurczakiem
Na raz, na mniejszy głód, na wspólne kibicowanie – tortille wg przepisu Karola podane razem z dwoma rodzajami pysznej salsy sprawdzą się świetnie w roli meczowych przekąsek. Spróbuj!
Minitortille cynamonowe z 2 słodkimi sosami
Idealna przekąska na wieczory filmowe, czyli bardzo cynamonowe rollsy, które w prosty sposób przygotujesz z tortilli. Podaj je z dwoma sosami i ciesz się słodką przekąską!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Faworki trydenckie
- Guacamole
- Śniadaniowe burrito
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- 2 przekąski na imprezę sylwestrową
- Roladki z tortilli
- Sylwestrowa pasta z pieczonego bakłażana i krokiety ziemniaczane
- Ciasteczka z nadzieniem figowym
- Tortille z farszem z mięsa wegańskiego i pomidorów
- Sylwestrowe trufle kokosowe
- Tarta z kozim serem, suszonymi pomidorami i oliwkami
- Buraczki z chili
- Wegańskie florentynki
- Czekoladki z masłem orzechowym
- Japońska kanapka onigirazu
- Pieczone frytki warzywne z dipem curry
- Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie
- Jajka w chmurkach
- Gniazdka z bułek ze szparagami i jajkiem
- Sałatka z wędzonym tuńczykiem i makaronem kritharaki
- Obiad jednoblaszkowy z tofu
- Sałatka warstwowa z szynką
- Wegańska kapusta faszerowana
- Crostini z mango i awokado
- DALGONA COFFEE Z MALINAMI
- Jednogarnkowy kociołek z kiełbasą i cukinią
- Vol-au-vent (korpusy z ciasta francuskiego) z ubijaną fetą
- Nadziewane marchewki z ciasta francuskiego
- Croquetas z purée ziemniaczanym i chorizo
- MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z ŻELEM TRUSKAWKOWYM
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)