Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Gotujemy makaron proteinowy zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu. Studzimy makaron. Gotujemy jajka na twardo. Studzimy jajka i kroimy na ćwiartki. Boczek smażymy na patelni do momentu, aż się podpiecze i zarumieni. Pierś kurczaka oprószamy solą i pieprzem. Następnie kładziemy ją na patelnię i smażymy na oliwie z masłem przez 5 minut z każdej strony, aż się zezłoci. Pod koniec wrzucamy ząbek czosnku i polewamy mięso tłuszczem. Pierś przenosimy na deskę, aby mięso odpoczęło przed krojeniem. Potem kroimy mięso w kostkę.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Umieszczamy wszystkie składniki dressingu w osobnej misce i mieszamy.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Do dużej miski wrzucamy wystudzony makaron. Dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę, miąższ awokado pokrojony w kostkę, jajka, podsmażony boczek, pomidorki przekrojone na pół, umytą i drobno poszarpaną sałatę rzymską, drobno posiekany szczypiorek oraz pokruszony ser. Sałatkę polewamy dressingiem, dokładnie mieszamy i podajemy danie.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makowiec japoński
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledź w oleju
- Sałatka gyros
- Jajka na miękko
- Piernik świąteczny
- Boczek pieczony
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pierniki
- Burek ze szpinakiem
- Świąteczne pierniczki
- Klasyczna sałatka grecka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Golonka pieczona po bawarsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pieczona ryba po grecku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)