
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę
- praskę do czosnku
Przygotowanie:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Białą oraz czerwoną kapustę szatkujemy. Marchew kroimy w słupki, a pora w plasterki. Warzywa mieszamy w misce.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY PIEROŻKI GYOZA
Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżkę oleju i wykładamy pierożki gyoza płaską częścią do dołu. Smażymy do zarumienienia spodu, ok. 2 minuty. Następnie dodajemy ok. pół szklanki wodyb i dusimy przez ok. 3-4 minuty.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS
W miseczce mieszamy sos sojowy, miód i sok z cytryny. Przez praskę wyciskamy czosnek i mieszamy. Odstawiamy, by smaki się połączyły.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Na wierzch sałatki wykładamy przygotowane wcześniej pierożki gyoza. Całość posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem oraz czarnym sezamem. Przed podaniem sałatkę polewamy sosem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ciasto na pierogi
- Piernik świąteczny
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Guacamole
- Śledzie po kaszubsku
- Pieczona ryba po grecku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ryba po japońsku
- Jajka na miękko
- Boczek pieczony
- Pierniki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Uszka z grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Zupa grzybowa z makaronem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)