zobacz film

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • nóż dekoracyjny do wykrawania kulek z owoców

Komosę ryżową moczymy w zimnej wodzie ok. 12 godzin.

KROK 1: Gotujemy komosę

Płuczemy komosę, zalewamy zimną wodą i gotujemy, aż wchłonie cały płyn i stanie się miękka. Odstawiamy do ostygnięcia, a gdy będzie chłodna, dodajemy syrop z agawy. Mieszamy.

KROK 2: Przygotowujemy owoce i sos

Pomarańcze filetujemy, a odcedzony z nich sok przelewamy do miseczki. Łączymy go z jogurtem i syropem z agawy, tworząc słodki sos.

Melon otwieramy, wycinając w nim naprzemiennie duże ząbki. Z powstałych w ten sposób koszyczków wyjmujemy pestki.

Za pomocą noża dekoracyjnego wycinamy miąższ melona, tworząc średniej wielkości kuleczki, które następnie łączymy w misce z filetami z pomarańczy i komosą. Mieszamy.

Połączone składniki przekładamy do oczyszczonych z miąższu melonowych koszyczków.

KROK 3: Dekorujemy sałatkę

Sałatkę posypujemy z wierzchu świeżymi malinami, polewamy sosem i dekorujemy liśćmi świeżej mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    72 dni temu
    Cukier waniliowy może zawierać gluten.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    72 dni temu
    Cukier waniliowy można samemu zrobić, wtedy mamy pewność składu :) https://kuchnialidla.pl/domowy-cukier-waniliowy
  • Mira Mira
    72 dni temu
    Otóż to, cukier można samemu zrobić i taki jest moim zdaniem najlepszy. Ja jak mam lenia to ewentualnie jeszcze kupuję bezglutenowy z BEZGLUTEN. Natomiast najczęściej robię sama, bo w ogóle wychodzę z założenia, że jeśli się coś zrobi samemu, to można być tego pewnym.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram